«Μήδεια»: Περισσότερες από 25.000 κλήσεις δέχθηκε η Άμεση Δράση την Τρίτη

Χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας

Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές της Αττικής εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια». Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 16/2.

Μπορεί η κακοκαιρία «Μήδεια» να υποχώρησε στην Αττική, όμως άφησε πίσω της δεκάδες προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση σε πολλές περιοχές και χιλιάδες πολίτες έμειναν αποκλεισμένοι από τα χιόνια.

«Μήδεια»: Στον «Όλυμπο» ο Χαρδαλιάς - Νέα σύσκεψη για την ηλεκτροδότηση

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε τις τελευταίες ώρες είναι ότι η Άμεση Δράση έλαβε περισσότερες από 25.000 κλήσεις το πρωί και το απόγευμα της Τρίτης.  Μάλιστα, τα τηλεφωνήματα ήταν τόσο πολλά που η νυχτερινή βάρδια των περιπολικών, αντί για τις 05:30 έφυγε μετά τις 10 το πρωί. 

40.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Εκατοντάδες δέντρα καταπλάκωσαν αμάξια και έκλεισαν δρόμους στην Αττική μετά την κακοκαιρία. Euokinissi

Το απόγευμα υπήρχαν περισσότερες από 200 κλήσεις για παροχές βοήθειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι παιδιά δε μπορούσαν να μιλήσουν με τους ηλικιωμένους γονείς τους και ζητούσαν από περιπολικά να πάνε να ελέγξουν αν είναι καλά. Μεγάλος ήταν και ο κίνδυνος για ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν οξυγόνο και είχαν μείνει χωρίς ρεύμα.

Συνολικά, η Άμεση Δράση δέχθηκε:

-    80 κλήσεις για φθορές σε ΙΧ από πτώσεις δέντρων κατά την απογευματινή βάρδια

-    80 κλήσεις για φθορές σε ΙΧ από πτώσεις δέντρων κατά τη βραδινή βάρδια 

Τέλος, μετά την κήρυξη του Διονύσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι αρχές έστειλαν περισσότερα περιπολικά, ενώ η ομάδα ΔΙΑΣ άφησε τις μηχανές και της δοθήκαν περιπολικά για να κινείται στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.