Σχέδιο για ενδεχόμενο νέο κύμα - Εκπαίδευση γιατρών όλων των ειδικοτήτων

Ποια η κατάσταση στα νοσοκομεία- Αύξηση στις διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό

Τα νοσοκομεία είναι σε συναγερμό, λόγω της αύξησης που παρατηρείται στις εισαγωγές ασθενών με Covid- 19. Τη Δευτέρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, μπαίνει σε εφαρμογή, σχέδιο ώστε να θωρακιστούν οι κλινικές Covid, από ένα ενδεχόμενο  τρίτο κύμα πανδημίας. 

Lockdown: «Κόκκινη» Αττική εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι - Πιθανά νέα μέτρα

«Είχαμε μια πτώση μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όπου διακομίζαμε 40 - 45 ύποπτα περιστατικά και το 80% έβγαιναν θετικά. Αυτή την εβδομάδα βλέπουμε μια αύξηση τάξεως 20- 30%. Έχουμε φτάσει 50-55 περιστατικά που διακομίζουμε» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Μονοκλωνικά αντισώματα: Έρχεται στην Ελλάδα το «φάρμακο Τραμπ»

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μια μικρή αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με Covid, σε σχέση με τα εξιτήρια. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 135 εισαγωγές και δόθηκαν 114 εξιτήρια. Οι νοσηλευόμενοι στις απλές κλίνες είναι 1.023 και στις MEU 230. Στην Αθήνα οι κενές κλίνες είναι 93 και στη Θεσσαλονίκη 73.

Εκπαίδευση γιατρών για ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, από τη Δευτέρα  ξεκινά η εκπαίδευση γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, ώστε εάν και όταν κληθούν  να συνδράμουν στην περίθαλψη ασθενών που πάσχουν από κορωνοϊό και να είναι εξοικειωμένοι με τα αυστηρά πρωτόκολλα. 

Επίσης, έχει ήδη καταρτιστεί και συμφωνηθεί σχέδιο που επιτρέπει σε γρήγορο χρόνο να μετατρέπονται απλές κλίνες σε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. 

«Έχουμε φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης. Πόσες υπερπροσπάθειες, πόσο πια ζήλο; Τι πρέπει να κάνουμε για να ακουστούμε;» λέει η Βούλα Γεωργάκη, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Διαμαρτυρία από σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία- φωτογραφία Eurokinissi

Συμβολικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα  η ΠΟΕΔΗΝ και τα σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Ζητούν μεταξύ άλλων προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα και τον κόσμο