Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση «Μέδουσα», στην οποία συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας.
H «Μέδουσα» τσίμπησε την Τουρκία - Στην Αλεξάνδρεια ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
Η στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 και σκοπός της ήταν η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας των Μονάδων των πέντε χωρών.
Μέδουσα: Ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου
Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση με δύο φρεγάτες με τα οργανικά τους ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, ένα αρματαγωγό, τέσσερα αεροσκάφη F-16 που μεταστάθμευσαν στην Αίγυπτο και τέσσερα αεροσκάφη F-16 που επιχειρούν από την έδρα τους, ένα ΑΣΕΠΕ, ένα Ελικόπτερο CHINOOK, τρία ελικόπτερα AH-64, ένα αεροσκάφος C-130 και προσωπικό Mονάδων Eιδικών Επιχειρήσεων.