Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Προανακριτική για τις θεωρίες συνωμοσίας ιερέα

Τι ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια κηρύγματός του

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τις δηλώσεις ιερέα σχετικά κατά τη διάρκεια κηρύγματος που διατύπωσε θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό.

Παραλήρημα ιερέα στη Θεσσαλονίκη: «Θεϊκή παρέμβαση ο σεισμός στη Σάμο»

Ο ιερέας είχε υποστηρίξει ότι συγγενείς θυμάτων δωροδοκήθηκαν για να δεχθούν ως αιτία θανάτου των δικών τους ανθρώπων τον κορωνοϊό, ενώ αμφισβήτησε και τη χρήση μάσκας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή για να διερευνηθεί αν με τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στοιχειοθετούνται αδικήματα.

Χανιά: Κάλεσμα ιερέα να κοινωνήσουν οι ασθενείς του νοσοκομείου

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο προϊστάμενος ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με δύο σκέλη:

- Να διερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας που έκανε ο αρχιμανδρίτης για τους συγγενείς θυμάτων κορωνοϊού.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο εισαγγελέας καλείται να αναζητήσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορά δημοσίους υπαλλήλους και γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων ή της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης από ιδιώτες γιατρούς. Ο ιερέας θα κληθεί να καταθέσει ενόρκως για να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών του.

- Ο ιερέας θα κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος, σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε για τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.