Κορωνοϊός: Τα 667 κρούσματα φέρνουν μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας

Ένα βήμα πριν από το lockdown Ιωάννινα και Καστοριά

Η ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού χθες 20/10

Τα 667 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν, χθες, από τον ΕΟΔΥ προκάλεσαν σοκ και ανησυχία σε όλους, επαναφέροντας τις εκκλήσεις των ειδικών προς τους πολίτες να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων. Τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών και η επιβολή τους ή μη θα αποφασιστεί την Παρασκευή. Την ίδια ώρα Ιωάννινα και Καστοριά βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επιβολή τοπικού lockdown.

Συναγερμός σε εργοστάσιο στη Χαλκίδα - Βρέθηκαν 8 κρούσματα κορωνοϊού

Κυβέρνηση και επιστήμονες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και αναζητούν λύσεις για να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού που δείχνει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Συμφωνήθηκε πως δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, ωστόσο το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων θα εξετασθεί με προσοχή στη σύσκεψη της Παρασκευής. 

Κορωνοϊός: Πολύ κοντά στο lockdown Σέρρες και Καστοριά

Στο τραπέζι έχουν πέσει η χρήση μάσκας παντού, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, πιθανόν από τις 12:00 και μετά. 

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, δεν αποκλείεται να μπει σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης (επίπεδο 3) ακόμα και μέσα στη μέρα, ενώ ολοταχώς για lockdown οδεύουν Ιωάννινα και Καστοριά στα πρότυπα της Κοζάνης.

Κορωνοϊός: Σε απόσταση αναπνοής από το πορτοκαλί στάδιο η Θεσσαλονίκη

Σε πορτοκαλί συναγερμό πιθανόν να περάσουν, επίσης, η Κορινθία και η Βοιωτία, ενώ υπό παρακολούθηση βρίσκονται οι Σέρρες. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Α. Εξαδάκτυλου, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, τα κρούσματα δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να αγγίξουν και τετραψήφιους αριθμούς αν δεν προσέξουμε. 

Χαρδαλιάς: Να μην παίζουν ορισμένοι ασυνείδητοι με το ενδεχόμενο lockdown  

Όπως είπε ο ιός είναι παντού και θα πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε μολυσμένοι. Επεσήμανε πάντως πως η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από άλλες χώρες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. 

Ρεκόρ κρουσμάτων με 667 νέα! - Στο «κόκκινο» Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και δε θα είναι οριζόντια, ακολουθώντας τη λογική του χάρτη επικινδυνότητας που έχει θεσπίσει η Πολιτική Προστασία.