Δολοφονία Ζωής Δαλακλίδου: Αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης ζητά ο δράστης

Συντετριμμένοι οι γονείς και τα αδέλφια της 34χρονης

Ήταν τα Χριστούγεννα του 2012 όταν το πανελλήνιο συγκλονίζεται από τη στυγερή δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου έξω από το σπίτι της στην Κομοτηνή. Ένας γείτονάς της την ακολούθησε μέχρι το σπίτι της, τη χτύπησε, τη βίασε και μετά την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε για να καλύψει τα ίχνη του. 

Υπόθεση Δαλακλίδου: Την έκαψε ζωντανή και ζητά να μειωθεί η ποινή του

Πρωτόδικα ο 35χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη. Όμως άσκησε αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης και στις 6 Οκτωβρίου θα αναβιώσει και πάλι στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής ο βασανιστικός θάνατος της Ζωής. 

Ο πατέρας της, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» δεν μπορεί να πιστέψει πως για τρίτη φορά θα πρέπει να ακούσει ξανά τι τράβηξε η κόρη του στα χέρια του 35χρονου μανάβη. 

Ισόβια για τον «Δράκο της Ξάνθης»- Βίασε κι έκαψε τη Ζωή Δαλακλίδου

«Ήρθε αυτός και μας έκλεισε το σπίτι. Και τώρα θέλει να βγει έξω για να κλείσει και άλλα σπίτια. Θέλει να βγει από τη φυλακή, αυτός έχει δικαιώματα, η Ζωή μας δεν είχε. Όσες συγγνώμες και να πει το παιδί μας δε γυρίζει πίσω», είπε. 

Ακόμα στο μυαλό του έχει χαραγμένη τη μοιραία εκείνη νύχτα, όταν είδε τις φλόγες κάτω από το σπίτι του και νόμιζε ότι καίγονταν φύλλα. Κατέβηκε κάτω με τον γιο του και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά που έκαιγε το παιδί τους, χωρίς να έχει καταλάβει ότι είναι η Ζωή. 

Όταν είδε τα κλειδιά της στην πόρτα τους σπιτιού, κατάλαβε τι είχε συμβεί και κατέρρευσε. 

Μητέρα Ζωής Δαλακλίδου: «Κάθε μέρα ζω τα μαρτύρια που πέρασε το παιδί μου»

«Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό το έγκλημα. Δεν το ήξερε το παιδί μου. Του έστησε καρτέρι, το χτύπησε, το βίασε και του έβαλε φωτιά», είπε. 

Συντετριμμένη και η αδελφή της που για τρίτη φορά θα αναγκαστεί να αντικρίσει τον άνθρωπο που σκότωσε τον αδελφό της και να πει ξανά όσα έζησε εκείνη τη νύχτα. 

Ξεσπά ο πατέρας της Ζωής: «Δε θέλω να βγει από τη φυλακή ο δολοφόνος της»

«Ελπίζω να μην αλλάξει τίποτα στην απόφαση και να μη μειωθεί η ποινή του. Έκανε ένα έγκλημα, καταδικάστηκε σε ισόβια, δεν καταλαβαίνω γιατί κάνει έφεση», είπε. 

Η μητέρα τέλος της Ζωής, που δεν έχει πάει σε καμία δίκη, καθώς δεν αντέχει να ακούσει τι τράβηξε το κορίτσι της έχει ένα μήνυμα προς όλους τους άνδρες και κυρίως τις μητέρες τους. 

«Οι μητέρες πρέπει να μεγαλώνουν τα αγόρια τους σωστά. Να τους μάθουν πως η γυναίκα δεν είναι κτήμα τους και πρέπει να τη σέβονται. Δε γίνεται η δικαιοσύνη να βοηθά τους βιαστές των γυναικών», τόνισε. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»