Μητέρα 14χρονης Κατερίνας: «Την παράτησαν λιπόθυμη και συνέχισαν το πάρτι»

Ξεσπά ένα χρόνο μετά τον χαμό της κόρης της στη Σαντορίνη

Στη δημοσιότητα έρχεται ξανά η υπόθεση της μόλις 14 ετών Κατερίνας, από τη Σαντορίνη, που τον περσινό Μάιο πέθανε σε πάρτι συμμαθήτριάς της. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, επιβεβαιώνουν πως το κορίτσι «έσβησε» από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Σαντορίνη: 14χρονη ξεψύχησε μετά από πάρτι φίλης της

Η μητέρα της, μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του Star, ξεσπά ζητώντας την τιμωρία όσων ευθύνονται για τον άδικο χαμό της. Η κυρία Ρίτα, ακόμα παλεύει να δεχτεί πως το γλυκό κορίτσι χάθηκε τόσο άδικα. Η επίσημη πλέον αιτία θανάτου είναι η δηλητηρίαση από υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. 

Μητέρα 14χρονης: «Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι για τον χαμό της»

«Την έπαιρνα εγώ κατά τις 10.15 και δεν το πιάνανε κανένας. Πήρα, πήρα, ξαναπήρα, μετά μου είπαν ότι ήταν τουαλέτα. Μετά από κανένα τέταρτο με ξαναπαίρνουν και μου λένε το παιδί το πάμε στο νοσοκομείο. Ε...και πήγα και ήταν νεκρό! Και είπαν οι γιατροί ότι άργησε το παιδί να το πάνε» είπε η μητέρα του άτυχου κοριτσιού.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Σωκράτη Τσαντίρη, διαπιστώθηκε συγκέντρωση οινοπνεύματος μεγαλύτερη των 3.5 γραμμαρίων ανά λίτρο αίματος. Η κατανάλωση ήταν εξαιρετικά μεγάλη και συνδέεται αιτιωδώς με τον θάνατο. 

«Τα παδιά δεν είχαν επίβλεψη από ενήλικο»

Όπως αποκαλύφθηκε οι συμμαθητές της, χωρίς να αντιλαμβάνονται πως το κορίτσι κινδύνευε, την άφησαν μόνη της, ξαπλωμένη και συνέχισαν το πάρτι. Η μητέρα της, από την πρώτη στιγμή καταγγέλλει, πως τα παιδιά δεν είχαν καμία επίβλεψη, καθώς οι γονείς της εορτάζουσας έλειπαν άπό το σπίτι 

Από τι πέθανε η 14χρονη στη Σαντορίνη – Τι είπε στο star.gr ο ιατροδικαστής

«Ούτε μία συγνώμη, τίποτα. Είπαν ότι ήταν ένα απλό πάρτι κι αυτά ότι δεν είχανε ποτά κι ότι θα γυρνάγανε σε δύο ωρίστες, που σε δύο ωρίτσες δεν είχανε γυρίσει γιατί, αν γυρνάγανε θα τα βλέπανε. Κι από ότι είπε ο πατέρας δεν ήταν υποχρεωμένος, να κοιτάει άλλα παιδιά» είπε η μητέρα της Κατερίνας.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, η 14χρονη Κατερίνα ήταν πάνω από μία ώρα λιπόθυμη είχε χάσει τις αισθήσεις της και δε μεταφέρθηκε έγκαιρα στο νοσοκομειο για να τις δοθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην κατανάλωση αλκοόλ από εφήβους

Δυστυχώς, η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση αλκοόλ των εφήβων πανευρωπαϊκά, σύμφωνα πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως αναφέρει ένας στους πέντε νέους, ηλικίας 15 ετών - δηλαδή το 20% -  έχει μεθύσει δύο ή περισσότερες φορές στη ζωή του.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star