Αρνητικό το τεστ της γυναίκας που εργαζόταν στο Δημόσιο παρά τα συμπτώματα

Είχε αρνηθεί να παραμείνει στο νοσοκομείο

Αρνητικό ήταν το τεστ για κορωνοϊό σε  γυναίκα που εργαζόταν σε υπηρεσία του Δημοσίου και η οποία ήταν εμπύρετη για πολλές ημέρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open Tv, η 55χρονη γυναίκα, φέρεται να είχε συμπτώματα κορωνοϊού και να εργαζόταν κανονικά στην υπηρεσία της. 

Θετικοί στον κορωνοϊό δύο εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ

Το πρωί της Πέμπτης (21/5), η γυναίκα επισκέφτηκε τον γιατρό της υπηρεσίας της λέγοντάς του πως για έξι ημέρες έχει πυρετό, διάρροια και αισθάνεται μεγάλη κόπωση. 

Ο γιατρός της είπε ότι έχει συμπτώματα κορωνοϊού και της υπογράμμισε πως πρέπει να παραμείνει στο ιατρείο του προκειμένου να καλέσει τον ΕΟΔΥ, αλλά και να πραγματοποιηθεί απολύμανση στο γραφείο της. 

Η 55χρονη φέρεται να του απάντησε πως δεν έχει κάτι σοβαρό και είπε στον γιατρό ότι θα φύγει. Τότε ο γιατρός της υπηρεσίας επέμεινε να παραμείνει εκεί, ώστε να γίνει η απολύμανση του γραφείου, λέγοντας μάλιστα ότι ίσως χρειαστεί να γίνει απολύμανση και σε όλους τους χώρους της υπηρεσίας που απασχολεί περισσότερους από χίλιους υπαλλήλους.

Μόσιαλος: «Όσοι νόσησαν δε μεταδίδουν τον ιό»

Η γυναίκα του είπε ότι είχε επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ πριν από μια εβδομάδα και της είπαν να μην ανησυχεί. Τότε ο γιατρός κάλεσε ο ίδιος τον ΕΟΔΥ και μετά από λίγο έφτασε στη δημόσια υπηρεσία ασθενοφόρο για να παραλάβει τη γυναίκα. 

Μέσα στο ασθενοφόρο, στον δρόμο προς το νοσοκομείο, η 55χρονη φέρεται να είπε στο πλήρωμα ότι δε θέλει να πάει στο νοσοκομείο γιατί δεν έχει τίποτα. Στην ερώτηση, από το προσωπικό του ΕΚΑΒ, για τον τρόπο που μετακινείται τις τελευταίες μέρες, η γυναίκα απάντησε ότι πραγματοποιεί τις μετακινήσεις της με τον Προαστιακό. Φτάνοντας στο νοσοκομείο ΚΑΤ οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο ώστε να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις που πρέπει. Η ίδια επέμενε να φύγει με τους γιατρούς να μην μπορούν να την μεταπείσουν, με αποτέλεσμα να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση και να φύγει.

Αργότερα οι υγειονομικές αρχές την αναζήτησαν και όπως προέκυψε είχε ξεχάσει το κινητό της τηλέφωνο στην υπηρεσία, όπου εργάζεται. Μάλιστα η υπηρεσία δεν είχε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας της υπαλλήλου και μάλιστα το ένα της σταθερό τηλέφωνο που είχε δηλώσει ήταν λάθος. 

Επί πέντε ώρες έψαχναν τα ίχνη της. Για όλα αυτά ενημερώθηκε ο διοικητής του ΚΑΤ ο οποίος με προσωπικές του ενέργειες επικοινώνησε τόσο με την υπηρεσία της κυρίας και με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Περίπου στις 17:00 η 55χρονη εντοπίστηκε και σύμφωνα με το ρεπορτάζ η παθολόγος του ΚΑΤ που είχε υποδεχτεί την 55χρονη στον χώρο αναμονής των ύποπτων κρουσμάτων, προηγουμένως, εκμαίευσε μια σημαντική πληροφορία, καθώς η δημόσια υπάλληλος ανέφερε πως θα μεταβεί να κάνει το τεστ στο νοσοκομείο Κορίνθου. 

Ο διοικητής είχε προνοήσει να ενημερώσει το νοσοκομείο αν εμφανιστεί να την κρατήσουν όπως και έγινε.