Ξεκινά ο καύσωνας – Ανοικτές οι παραλίες με αυστηρούς κανόνες

Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς

Δείτε στο βίντεο ποιες παραλίες της Αττικής θα λειτουργούν το σαββατοκύριακο

Καύσωνας με θερμοκρασίες-ρεκόρ 150ετίας αναμένεται να «χτυπήσει» από σήμερα τη χώρα.

Ήδη, από την Παρασκευή σε αρκετές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος φλέρταρε με τους 40 βαθμούς Κελσίου, κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα σε περιοχές της Αττικής, στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και τη Θεσσαλία.

Έτσι θα προστατευτείτε από τον καύσωνα: 12 μέτρα προστασίας από τον ΙΣΑ

Την ίδια ώρα, οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.

Λόγω του πρωτοφανούς – για την εποχή – κύματος ζέστης, αποφασίστηκε από τις 8 το πρωί του Σαββάτου να ανοίξουν οι 515 οργανωμένες παραλίες, που λειτουργούν στην Ελλάδα, οι οποίες θα διέπονται από αυστηρούς κανόνες και όρους, λόγω των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αυτές είναι οι παραλίες της Αττικής που ανοίγουν το Σαββατοκύριακο

Ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.

Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες είναι τα 4 μέτρα, ενώ επιτρέπονται μέχρι 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

«Καμπανάκι» από Τσιόδρα: Δεν σκοτώνουν τον ιό ο ήλιος και η ζέστη

Παράλληλα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήτοι, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away.

Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.