Άμεση η επέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του παιδεραστή

Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης και εξέτισε μόνο τα 8

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Star για την υπόθεση του εκπαιδευτικού στο Ρέθυμνο

Η αποφυλάκιση του εκπαιδευτικού, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης (σ.σ. κατά τον νόμο εκτιτέα τα 25) για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Οργή για τον παιδεραστή που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια φυλακή και έμεινε 8

Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε ήδη και διαβιβάζονται η δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλέυματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον νόμο, σε αυτό το στάδιο, μπορεί μέσα σε έναν μήνα να ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας, (σ.σ. η προθεσμία λήγει στις 22 Μαΐου) ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους τα περιθώρια που έχουν οι δικαστές, μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα είναι προκαθορισμένα και δεν αφήνουν περιθώριο επιλογών.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνουν για το ζήτημα ότι ο υπουργός, Κώστας Τσιάρας είχε τονίσει κατ΄επανάληψη πως οι συνέπειες που επέφεραν οι αλλαγές που προώθησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα λόγω εφαρμογής του ευμενέστερου νόμου θα φαίνονταν εν καιρώ. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επί Νέας Δημοκρατίας αυστηροποίησε τις ποινές και για τις υποθέσεις παιδεραστίας επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση η αρμόδια επιτροπή που παρακολουθεί την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα θα αξιολογήσει και αυτό το ζήτημα.