Κορωνοϊός: Τα ύποπτα σημάδια που χτυπούν «καμπανάκι» στους ειδικούς

Σημάδι «άμυνας» ο υψηλός πυρετός

Τα ύποπτα σημάδια που χτυπούν «καμπανάκι» στους ειδικούς ότι ο ασθενής θα εμφανίσει πνευμονία και «αποδεικνύουν» την παρουσία του κορωνοϊού διευκρίνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: 46 νέα κρούσματα - 464 συνολικά στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο υψηλός πυρετός είναι ένα δείγμα ότι ο οργανισμός μας «αμύνεται» απέναντι στον νέο ιό, θετικό βήμα καθώς με τον πυρετό ο οργανισμός δεν οδηγείται στην πνευμονική ανεπάρκεια και δίνει τη «μάχη» του για να γίνει καλά. 

Τσιόδρας: «Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε εμβόλιο πριν το καλοκαίρι»

Αυτό που πρέπει να θορυβήσει τους πολίτες είναι η έντονη δύσπνοια, καθώς όταν ο ασθενής εμφανίσει το σύμπτωμα αυτό αποδεικνύει ότι η νόσος εξελίσσεται και μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονία.

ΗΠΑ: Ξεκινά η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό!

Τα «όπλα» των γιατρών

Τα μονο-κλονικά αντισώματα, δηλαδή πλάσμα αίματος από ασθενή που νόσησε από κορωνοϊό και ανάρρωσε μπορούν να χορηγηθούν σε ασθενή του κορωνοϊού.

Μόνο στο Star- Γαλλία: Eλπίδες για τον κορωνοϊό από την υδροξυχλωροκίνη!

Τα αντισώματα του υγιούς πλέον από τον κορωνοϊό ανθρώπου θα χορηγούνται ως ανοσοθεραπεία στον ασθενή ώστε να «κινητοποιηθεί» το ανοσοποιητικό του και να ανακάμψει.

Το «όπλο» αυτό, αποτελεί λύση «έκτακτης» ανάγκης, προβλέπεται για ασθενείς που βρίσκονται σε πολύ βαριά κατάσταση και η προβλεπόμενη φαρμακοθεραπεία δεν έχει αποτέλεσμα. Η εν λόγω πρακτική, όμως, χρειάζεται λεπτό χειρισμό και προσοχή κατά την εφαρμογή του και δεν αποτελεί την πλέον διαδεδομένη θεραπεία.

Η μέθοδος αυτή είχε χρησιμοποιηθεί από άλλες χώρες για την αντιμετώπιση του SARS.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτί ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.