Μυτιλήνη: Ταυτοποιήθηκαν 14 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια στη Μόρια

Ανάμεσά τους και οι γυναίκες που παραλίγο να πάρουν όπλο αστυνομικού

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 14 ατόμων από το Αφγανιστάν, εκ των οποίων 11 άνδρες και τρεις γυναίκες, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα τον Φεβρουάριο στη Μόρια της Λέσβου.  

Μυτιλήνη: Συλλήψεις επτά ατόμων για συμμετοχή σε τάγματα εφόδου

Πιο συγκεκριμένα, την 3η Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της πορείας από τη Μόρια προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, τα ταυτοποιημένα άτομα υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, εκτοξεύοντας πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ έβαλαν και φωτιές σε κτίματα της γύρω περιοχής.

Στα ταυτοποιηθέντα άτομα, περιλαμβάνονται δύο γυναίκες, οι οποίες, κατά το χρόνο των περιστατικών, προσπάθησαν να πάρουν το όπλο αστυνομικού.

Επεισόδια στη Μόρια: Γυναίκα προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού

Η σχηματισθείσα δικογραφία, η οποία υποβάλλεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, περιλαμβάνει τα αδικήματα της στάσης, της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, του εμπρησμού, καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα.