Κλήσεις τροχαίας μέσω... τάμπλετ και online ενημέρωση για τον παραβάτη

Ψηφιοποίηση της διαδικασίας για τις παραβάσεις του ΚΟΚ

Άμεση βεβαίωση των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με ταυτόχρονη εισαγωγή τόσο του ύψους του οφειλόμενου προστίμου όσο και των βαθμών ποινής που αυτή επισείει στο point system αλλά και online ενημέρωση του παραβάτη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο ψηφιοποίησης και απλοποίησης των διαδικασιών.

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Μεταφορών σε 13 τομείς σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κινητό και οδήγηση: Απαγορεύεται και το handsfree - Τι πρέπει να ξέρετε

Πρακτικά ο τροχονόμος, ο οποίος θα βεβαιώνει την παράβαση θα την περνά αυτόματα μέσω τάμπλετ στο κεντρικό Μητρώο της Τροχαίας. Η κίνηση αυτή καταργεί ουσιαστικά τη μεταγενέστερη καταγραφή του συμβάντος.

Στην περίπτωση που το πρόστιμο δεν πληρωθεί από τον παραβάτη, ο υπερήμερος οφειλέτης θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ένσταση. Αν η ένστασή του έχει απορριφθεί, θα του παρέχεται και ένα εύλογο χρονικό διάστημα 2-3 μηνών προκειμένου να αποπληρώσει την οφειλή του, η οποία μετά το πέρας του συγκεκριμένου διαστήματος, θα περνά ως υποχρέωση μέσω του Taxis και θα εμφανίζεται στη φορολογική του δήλωση.

Διπλασιάζονται οι μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. 

Οι 900 της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. γίνονται 2.200 τις επόμενες ημέρες.

Χρυσοχοΐδης: Πολλά παιδιά πλουσίων οικογενειών στις καταλήψεις

«Restart» στον τρόπο αστυνόμευσης της Αθήνας επιχειρεί να κάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μέσω του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. που θα τεθεί εντός των επόμενων ημερών σε ισχύ.