Ζηνοβία: Εγκλωβίστηκαν άτομα σε Βοιωτία – Προβλήματα σε Στερεά και Κρήτη

Χωρίς ρεύμα χωριά της Θήβας – Προβλήματα με το ηλεκτρικό και σε Χανιά

Σε εξέλιξη είναι η επέλαση του δεύτερου μεγάλου κύματος της κακοκαιρίας «Ζηνοβία», που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Κυριακής.

Οι χιονοπτώσεις, ακόμη και σε ημιορεινά, και οι ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, τόσο σε οδικά δίκτυα όσο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ειδικά στη Στερεά Ελλάδα και την Κρήτη.

Κακοκαιρία Ζηνοβία: Η χώρα στην κατάψυξη - Πού θα χιονίσει

Από τη χιονόπτωση, εγκλωβίστηκαν δέκα άτομα στην επαρχιακή οδό Οινόης – Βοιωτίας, στο ύψος της Στεφάνης Βοιωτίας. Απεγκλωβίστηκαν με παρέμβαση της πυροσβεστικής, η οποία έφτασε στο σημείο με δύο οχήματα.

Απαγόρευση διέλευσης και των λεωφορείων στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας

Στην απαγόρευση κυκλοφορίας και των λεωφορείων σε τμήμα της οδού Αθηνών-Λαμίας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης στο ύψος της Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τη Νέα Οδό, η απαγόρευση αφορά το ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και από το ύψος των διοδίων στις Αφίδνες. 

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν απαγορεύσει, λόγω χιονόπτωσης, και την κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος των διοδίων των Αφιδνών και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Σημειώνεται πως η κίνηση των ΙΧ επιτρέπεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χωρίς ρεύμα χωριά της Θήβας - Προβλήματα και στα Χανιά

Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα παραμένουν πέντε χωριά στην περιοχή της Θήβας. Πρόκειται για τα χωριά Πλαταιές, Μελισσοχώρι, Λουτουφή, Λεύκτρα και Καπαρέλι της δημοτικής ενότητας Πλαταιών του δήμου Θήβας. 

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στα Χανιά.

Χωρίς ρεύμα έμειναν σημεία στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Εθνικής Αντιστάσεως, Παλαιστίνης και Θερμοπυλών, ενώ βλάβες αναφέρθηκαν στα Κεραμειά, στις Μουρνιές και στον Κουμπέ.

Συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ