Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητο Τούρκου διπλωμάτη

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες

Άγνωστοι πυρπόλησαν τα ξημερώματα το αυτοκίνητο Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη, που ήταν σταθμευμένο λίγα τετράγωνα μακριά από το τουρκικό προξενείο.

Θεσσαλονίκη: Εισβολή αντιεξουσιαστών στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3

Στις 2:35 μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι τοποθέτησαν πλάκες παραφίνης στις πίσω ροδές του Ι.Χ. και αφού έβαλαν φωτιά, το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν την πυροσβεστική και την αστυνομία, ενώ στο σημείο έφτασαν δυο οχήματα της πυροσβεστικής  και επτά πυροσβέστες οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά πριν επεκταθεί και σε αλλά οχήματα. Στο σημείο έφτασαν από την πρώτη στιγμή και αστυνομικοί της άμεσης δράσης, της ασφάλειας αλλά και κλιμάκιο εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. 

Ύποπτη βαλίτσα στην παραλία της Θεσσαλονίκης – Αποκλείστηκε η περιοχή

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, που είναι υπάλληλος στο τουρκικό προξενείο, ειδοποιήθηκε από γνωστούς του λίγη ώρα αργότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα δεν είχε διπλωματικές πινακίδες και συνεπώς οι δράστες ή έδρασαν τυχαία ή ήξεραν που χτυπούν, που είναι και το πιο πιθανό.

Θεσσαλονίκη: Ομάδα ατόμων «εισέβαλε» στο τουρκικό προξενείο

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Οκτωβρίου 12 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν συλληφθεί από τις αρχές, γιατί μπήκαν στο τουρκικό προξενείο διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.