Νήσος Λέβιθα: Στο τραπέζι η δημιουργία κλειστού κέντρου

Τι λέει η μοναδική οικογένεια που μένει στο νησί

Με σκοπό την αποσυμφόρηση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, «έπεσε» στο τραπέζι η πρόταση της μεταφοράς μεταναστών στη Λέβιθα, ένα μικρό νησάκι  ανάμεσα σε Αμοργό και Λέρο. 

Η μοναδική οικογένεια που ζει στη Λέβιθα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για το ενδεχόμενo να μετατραπεί η νησίδα σε κέντρο κράτησης μεταναστών. 

Στο νησάκι αυτό, υπάρχει μια πεδιάδα 55 στρεμμάτων. Μοναδικοί κάτοικοι στην περιοχή, η οικογένεια του Δημήτρη Καμπόσου, που ζει εκεί από το 1966. 

«Εγώ έχω χάσει τα μισά μου χρόνια από αυτά που μου επιφυλάσσει ο Θεός, εγώ έχω χάσει τα μισά μου χρόνια διότι αυτή τη στιγμή έρχεται τούμπα όλη η ζωή μας. Στα 100 μέτρα θα σου βάλω λαθρομετανάστες; Εμείς ποτέ δεν είχαμε την παρουσία ειδικών δυνάμεων, φύλαξης, αστυνομία, λιμεναρχείο,πάντα ζούσαμε όμορφα, ωραία και ειρηνικά.», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ένταση στην υπηρεσία ασύλου στον Άλιμο

Τα αίματα «άναψαν», το πρωί, στην υπηρεσία ασύλου στον Άλιμο, όπου μετανάστες περίμεναν με τις ώρες, χωρίς να εξυπηρετηθούν.

Η αστυνομία απώθησε κάποιους μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να μπουν στο χώρο. Οι πολύωρες καθυστερήσεις έκαναν ορισμένους από αυτούς να χάσουν την υπομονή τους.

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η Μόρια: Πάνω από 16.000 πρόσφυγες στο ΚΥΤ

Χτυπήθηκαν δύο γυναίκες και προσήχθησαν άλλες δύο, σύμφωνα με μαρτυρία μετανάστη.

Αντιδρούν οι κάτοικοι στο Αυλάκι Φθιώτιδας

Το κλιμάκιο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης «άναψε φωτιές» στους 300 κατοίκους στο Αυλάκι Φθιώτιδας, καθώς, όπως προβλέπεται, το παλιό εργοστάσιο της «ΒΟΜΒΥΚΡΥΛ», που βρίσκεται στην περιοχή, θα μετατραπεί σε προ-αναχωρησιακό κέντρο.

Σήμερα, οι κάτοικοι πέρασαν στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας απειλές. 

Μόνο με άδεια θα βγαίνουν οι μετανάστες από τα κλειστά κέντρα

Σε πρόχειρες κατασκευές κοιμούνται οι μετανάστες στη Χίο

Μέχρι να μεταφερθούν σε μόνιμες δομές, οι πρόσφυγες προσπαθούν να στεγάσουν τις οικογένειές τους όπου μπορούν, προκειμένου να περάσουν το χειμώνα.

Στη Χίο έχουν πουληθεί χιλιάδες παλέτες, με τις οποίες φτιάχνουν πρόχειρες, ξύλινες κατασκευές.

Τριτοκοσμικές συνθήκες στις δομές προσφύγων στον Ελαιώνα

ΜKO: Χρυσοφόρες «μπίζνες» εύκολα και γρήγορα

Εξαπολύουν «λάσπη» τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Ορισμένα τουρκικά μέσα, που εξειδικεύονται στην προπαγάνδα, όπως η «Γιενί Σαφάκ»,  κάνουν λόγο για «στρατόπεδα συγκέντρωσης στα ελληνικά νησιά», που θυμίζουν την εποχή των Ναζί.

Το σχέδιο της Άγκυρας να πλημμυρίσει τα νησιά με μετανάστες

Επίθεση Τουρκίας σε Μητσοτάκη: Μεταχείριζεστε απάνθρωπα τους πρόσφυγες

Εν αντιθέσει με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα οποία ελέγχονται, τα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα δίνουν την δυνατότητα εισόδου και εξόδου στους μετανάστες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.