Ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής

Κέρδη έξι εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα - Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς ο γνωστός τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής φέρεται να είναι αρχηγικό στέλεχος του ενός από τα δύο κυκλώματα. 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων κατηγορείται μαζί με τους συνεργάτες του ότι συγκέντρωνε μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η αστυνομία έχει κάνει φύλλο και φτερό τα γραφεία της επιχείρησής του, αλλά και την πολυτελέστατη βίλα του στα νότια προάστια. 

Συνελήφθη στη βίλα του στη Σαρωνίδα γνωστός τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής

Επίσης, στο κύκλωμα φέρεται να είχε καίριο ρόλο και γνωστός χρυσοχόος, ενώ στην υπόθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εμπλέκονται και άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 69 άτομα, ενώ η αστυνομία έχει κατασχέσει 50 κιλά χρυσού και χρηματικό ποσό που φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα, όπως υπολογίζουν οι αστυνομικοί, τα κέρδη του κυκλώματος φαίνεται να αγγίζουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ τον μήνα. 

Πώς δρούσε το κύκλωμα 

Τα μέλη του κυκλώματος αφού έλιωναν τα χρυσά κοσμήματα στη συνέχεια τα έκαναν ράβδους των 6 κιλών και στη συνέχεια τις μετέφεραν στην Τουρκία με δικά τους λεωφορεία, δήθεν τουριστικά.

Φαίνεται μάλιστα ότι συνεργάζονταν με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι έκαναν ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια ή κοσμηματοπωλεία και στη συνέχεια πωλούσαν στο κύκλωμα των κλεπταποδόχων τα κλοπιμαία. 

Το κύκλωμα στη συνέχεια οδηγούσε τα κλοπιμαία σε παράνομο χυτήριο που είχε εγκαταστήσει στα δυτικά προάστια, έλιωνε τα κοσμήματα και τα μετέτρεπε σε πλάκες χρυσού. Ο χρυσός στη συνέχεια με τη μεσολάβηση ενός Τουρκοαρμένιου και ενός Σύρου έφευγε για τη μαύρη αγορά της Τουρκίας.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δυο κυκλωμάτων συνεχίζοντας την έρευνα που είχε οδηγήσει το 2016 στη σύλληψη της σπείρας των Ρομά που είχαν διαπράξει εκατοντάδες ληστείες. 

Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι οι δράστες τότε διοχέτευαν τα κλοπιμαία σε κύκλωμα κλεπταποδόχων και έτσι συνέχισαν την έρευνα. Έγινε άρση απορρήτου επικοινωνιών και έφτασαν τελικά στα μέλη των κυκλωμάτων.

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση των δύο κυκλωμάτων πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η παρουσίαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.