Θάνατος 33χρονου στην Κάνιγγος: Βρέθηκε μαχαίρι στο κοσμηματοπωλείο

Ψάχνουν να βρουν το δεύτερο άτομο που φαίνεται να κλωτσά τον νεαρό

Δείτε εδώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τη δική του εξήγηση για όσα συνέβησαν την Παρασκευή έξω από κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος, όπου ένας 33χρονος έχασε την ζωή του, θα δώσει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε μαχαίρι, πάνω στο οποίο εντοπίστηκαν τα αποτυπώματα του νεαρού που έπεσε νεκρός. 

Ακτιβιστής και drag queen ο νεκρός στην Κάνιγγος

Συνελήφθη ο κοσμηματοπώλης της Κάνιγγος μετά τον θάνατο του επίδοξου ληστή

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσουν και το δεύτερο άτομο που φαίνεται να κλωτσά βίαια τον νεαρό στη βιτρίνα του καταστήματος. 

Στα βίντεο που έχει στην κατοχή της η αστυνομία φαίνεται ένας ακόμα άνδρας, ο οποίος κρατούσε μια τσιμεντένια βάση ομπρέλας, την οποία ήταν έτοιμος να πετάξει προς τον 33χρονο, ώσπου τον σταμάτησαν οι πιο ψύχραιμοι. 

Το video-σοκ με τον νεκρό ληστή στην Κάνιγγος εξετάζουν οι Αρχές

Nέo video-σοκ από την αιματηρή απόπειρα ληστείας με τον νεκρό 33χρονο

Οι σκηνές που δείχνουν τον 33χρονο να προσπαθεί να διαφύγει από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και έναν ακόμα άνδρα που τον κλωτσούν με βία έχουν διχάσει την κοινή γνώμη. 

Βαλλιανάτος: «Ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί»

Από την άλλη ο γιος του 73χρονου κοσμηματοπώλη που συνελήφθη, μιλώντας στο Star και τον Βαγγέλη Γκούμα είπε ότι ήταν η τρίτη φορά που κάποιος αποπειράθηκε να ληστέψει το κατάστημα του πατέρα του κι εκείνος προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να υπερασπιστεί την περιουσία του. 

Πολλά είναι επίσης τα αναπάντητα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στην οδό Γλάδστωνος. Αποπειράθηκε όντως ο 33χρονος να ληστέψει το κατάστημα; Προσπάθησε να βρει εκεί καταφύγιο για να γλιτώσει από καυγά που γινόταν σε παρακείμενο κατάστημα, όπως υποστήριξε σήμερα ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος; Έχει βρεθεί το αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο φέρεται να απείλησε τον ιδιοκτήτη;

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος υποστηρίζει ότι ο 33χρονος κρατούσε ένα σπασμένο τζάμι και απείλησε περίπου 30 άτομα. 

Ο 33χρονος ήταν γνωστό πρόσωπο στον κύκλο των drag queen ενώ συμμετείχε πολλές φορές σε εκδηλώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το πρωί της Τρίτης ο 73χρονος αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.