ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι ΟΥΡΕΣ σε ΤΡΑΠΕΖΕΣ παρά το ότι είναι ΚΛΕΙΣΤΕΣ- Ανησυχούν οι συνταξιούχοι

Η αστυνομία εκτελεί περιπολίες σε ATMs

​Απίστευτες σκηνές καταγράφονται σε χιλιάδες υποκαταστήματα τραπεζών για τρίτη μέρα, μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε το Συμβούλιο Συστημικής Σταθερότητας.




Πολλά μηχανήματα ανάληψης άδειασαν μέσα σε λίγες ώρες ενώ οι συνταξιούχοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από υποκαταστήματα περιμένοντας να πάρουν την σύνταξη τους, μιας και δεν έχουν χρεωστική κάρτα.




Λόγω του πανικού των πολιτών, που σπεύδουν να «σηκώσουν» τα λεφτά τους ολόκληρη η δύναμη των ομάδων ΔΙ.ΑΣ., ΔΕΛΤΑ και της Άμεσης Δράσης εκτελεί περιπολίες έξω από τα ATMs. Στόχος είναι η αποφυγή τυχόν εντάσεων μεταξύ των πολιτών και βεβαίως για την ασφάλειά τους από τυχόν επιτήδειους που θα έβρισκαν την ευκαιρία για να ληστέψουν πεζούς.




Η Αστυνομία συνιστά προσοχή σε όσους αποσύρουν χρήματα από τα ΑΤΜs καθώς έχουν καταγραφεί περιστατικά κλοπών. Ένα από αυτά συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου μια γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας λίγα λεπτά αφότου έκανε ανάληψη.



Ειδικότερα, δύο άνδρες ηλικίας 29 και 30 ετών, της άρπαξαν την τσάντα, στην οποία είχε το ποσό των 1.250 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.