Ποινικές διώξεις για τα εγκαταλελειμμένα Ολυμπιακά ακίνητα

Κατηγορούνται ότι τα άφησαν να ρημάξουν

​Βαριά είναι η ποινική αποτίμηση της πολυετούς εγκατάλειψης των Ολυμπιακών Ακινήτων που παραμένουν στα αζήτητα. Μια εικόνα που έχει καταγράψει με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ η κάμερα του Star. Εκατομμύρια από τις τσέπες των φορολογουμένων πεταμένα ουσιαστικά σε κατασκευές άχρηστες και αναξιοποίητες. Κατασκευές που υπέστησαν ένα απίστευτο πλιάτσικο

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του πρώην προέδρου της εταιρίας "Ολυμπιακά Ακίνητα" Κων/νου Ματάλα (2008-09) ενώ ήδη διαβιβάστηκε στη Βουλή αίτημα άρσης της ασυλίας του διαδόχου του στη θέση, νυν βουλευτή Πέλλας της ΝΔ, Διονύση Σταμενίτη (για το 2009-2010), ώστε να διωχθεί και αυτός για το ίδιο αδίκημα.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μακρά προκαταρκτική εξέταση των εισαγγελέων Σωτήρη Μπουγιούκου και Ελένης Σίσκου, οι οποίοι εντόπισαν ποινικές ευθύνες των δυο πρώην επικεφαλής της εταιρείας η οποία είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στην Ολυμπιάδα.

Η εταιρεία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φέρεται πως δεν μερίμνησε ως όφειλε για την μεταολυμπιακή τους χρήση με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένα τα χρήματα των φορολογουμένων.