«Γκέι λόμπι» στο Βατικανό αναγνωρίζει ο Πάπας

Διαβάστε τί αποκαλύφθηκε από συνομιλία του

Την ύπαρξη ενός «γκέι λόμπι» και ενός «ρεύματος διαφθοράς» στο Βατικανό φέρεται να αναγνώρισε ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με δημοσιεύματα καθολικών Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία δεν αμφισβήτησε το Βατικανό.

Ο Πάπας φέρεται να έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με αντιπροσώπους οργανισμού από τη Λατινική Αμερική.

Σε αυτήν την συνομιλία, ο Πάπας εμφανίζεται να κάνει αναφορά σε διάφορα θέματα, ανάμεσα στα οποία τα προβλήματα στον γραφειοκρατικό μηχανισμό του Βατικανού.

Σύμφωνα με την περίληψη της συζήτησης, ο Πάπας είπε πως «στην Κούρια υπάρχουν και άγιοι άνθρωποι, πραγματικά, αλλά υπάρχει και ένα ρεύμα διαφθοράς, υπάρχει κι αυτό, είναι αλήθεια». Σε άλλο σημείο γράφεται: «Αναφέρεται ένα γκέι λόμπι, και είναι αλήθεια, υπάρχει, πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα. «Ήταν μία ιδιωτική συνάντηση, οπότε δεν έχω να κάνω σχόλια για το περιεχόμενό της» είπε, όπως αναφέρει το Reuters.