Με Νεοελληνική Γλώσσα ανοίγει η αυλαία των Πανελλαδικών

Μαραθώνια η συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών

Μ�� το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν την Παρασκευή, 17 Μαΐου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή χιλιάδιων υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η εξέταση ξεκινά στις 8:30 πμ για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 πμ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Eντωμεταξύ, στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) που συνεδρίαζαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αποφασίστηκε -μετά από θυελλώδεις συζητήσεις, ανατροπές και αντεγκλήσεις- ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία.
Συνεκτιμώντας το γεγονός της επιστράτευσης, αλλά και την αρνητική στάση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για απεργίες μέσα στις εξετάσεις, κατέληξαν στην απόφαση να μην προχωρήσουν σε απεργία.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, το οποίο είχε εισηγηθεί -πριν την επιστράτευση- την πραγματοποίηση απεργιών, επανήλθε αργά χθες το βράδυ ζητώντας να ψηφίσουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργίες.

Μόλις 18 πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία, 9 κατά και 57 ψήφισαν λευκό. 'Ετσι, δεν διαμορφώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για να προχωρήσουν οι καθηγητές σε απεργία.

Σημειώνεται ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν την Τρίτη, 21 Μαΐου.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων μπορείτε να το δείτε αναλυτικά εδώ.