Εικόνες ντροπής στο ΤΕΙ Πάτρας: Επεισόδια με τραυματίες φοιτητές και εγκλωβισμένους καθηγητές

Το σχέδιο "Αθηνά" "άναψε" τα αίματα

Πρώτη ανάρτηση: 11/04/2013 19:57



Απίστευτα επεισόδια που ντροπιάζουν την ακαδημαϊκή κοινότητα, εκδηλώθηκαν στον χώρο του ΤΕΙ της Πάτρας το απόγευμα της Πέμπτης με αφορμή το σχέδιο "Αθηνά" το οποίο προβλέπει μεταφορά της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας από την Πάτρα στο Μεσολόγγι και κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας μετά το 2018.

Συγκεκριμένα κατά τη�� διάρκεια συνέλευσης των καθηγητών του ΤΕΙ παρενέβησαν φοιτητές οι οποίοι εγκλώβισαν τους καθηγητές -μαζί και τον πρόεδρο του ΤΕΙ.

Η έντονη αντίδραση από την πλευρά των σπουδαστών, ήρθε όταν παρά το γεγονός πως έληξε σήμερα η διορία που είχε δοθεί στο υπουργείο να πάρει πίσω το σχέδιο "Αθηνά", τα μέλη της Διοίκησης του ΤΕΙ Πάτρας αρνήθηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους εκτός από τον προιστάμενο του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού.

Τότε οι φοιτητές του ΤΕΙ αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν επίμονα τις παραιτήσεις και των υπολοίπων μελών και αφού δεν συμφωνούσαν, αποφάσισαν να τους κλειδώσουν στο γραφείο.

Τότε ξαφνικά, σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών που προέρχονται από τον αριστερό χώρο μέλη της ΠΑΣΠ ήρθαν στο σημείο μαζί με "φουσκωτούς", όπως τους αποκάλεσαν, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν ακόμα και φοιτήτριες ενώ ένας εξ αυτών πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες κατέβασε τα παντελόνια του στην διάρκεια της συνέλευσης.

Στο ΤΕΙ επικράτησε το πανδαιμόνιο ενώ μέχρι άργα το βράδυ και για περισσότερες από έξι ώρες, ο πρόεδρος του ιδρύματος Σ. Καπλάνης μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και άλλους καθηγητές παρέμειναν αποκλεισμένοι στα γραφεία της διοίκησης.
Μάλιστα μέσα στην αίθουσα σπουδαστής πέταξε ενα μπουκάλι με χρώμα στον κ.Καπλάνη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έξι άτομα τραυματίστηκαν ενώ οι "φουσκωτοί", όπως τους αποκαλούν φοιτητές από τον αριστερό χώρο ειχαν κοκάλινες γροθιές.

Επίσης όπως κατήγγειλαν σπουδαστές, στην ομάδα όσων αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά» υπάρχουν άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ.






Σύμφωνα πάντως με τον Σωτήρη Καπλάνη, τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πατρών που μίλησε στο δελτίο του Alpha, ομάδα νεαρών έξω από το χώρο του Ιδρύματος συνεπλάκησαν με φοιτητές.



«Πρέπει να καταδικάζονται τέτοιες ενέργειες», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καπλάνης, αναφέροντας ότι οι σπουδαστές του ΤΕΙ ζητούν την παραίτησή του, αλλά και όλων των μελών της συνέλευσης.

Επίσης σε δηλώσεις του στο patrastimes, ανέφερε "Αυτό εσείς το λέτε λογική ή ομηρία;" ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως "δεν είμαστε στη Γυάρο. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος και δρω ως ελεύθερος άνθρωπος και προσπαθούμε να κάνουμε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συνέλευσης και να βρούμε λύση για το ΤΕΙ".

Δείτε το βίντεο...