Ο Όμιλος Εθελοντών βράβευσε το έργο της «Ελπίδας»

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση

Σε κλίμα συγκίνησης στο αμφιθέατρο της ογκολογικής μονάδας παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη- Ελπίδα», ο όμιλος εθελοντών με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων δράσης του, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, βράβευσε το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο « Ελπίδα» για το έργο του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα.

«Είναι έργο προσωπικό, όλοι το γνωρίζουμε, που τιμά τη γυναίκα που το οραματίστηκε και που διέθετε και αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να διαθέτει το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της πραγματικής εθελόντριας , περίσσευμα ψυχής», δήλωσε η πρόεδρος του ομίλου εθελοντών κυρία Ιωάννα Θανοπούλου.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τα μέλη του Ομίλου, αναφέρθηκε στη ��ημασία του Εθελοντισμού, στην αδελφοποίηση του ογκολογικού νοσοκομείου με τα αντίστοιχα της Τουρκίας και του Καναδά και στις μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου.

«Το σημαντικότερο είναι ότι στο νοσοκομείο μας 3 στα 4 παιδιά γίνονται τελείως καλά. Όταν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση και ακολουθηθούν τα σωστά πρωτόκολλα τότε περίπου 70-95% του παιδικού καρκίνου είναι θεραπεύσιμος», είπε η κ. Βαρδινογιάννη.

Μάλιστα συγκινημένη αναφέρθηκε στα λόγια που της μετέφερε ένας μικρός ασθενής, ο οποίος νίκησε τον καρκίνο μέσα στο όμορφο περιβάλλον του νοσοκομείου που απαλύνει τις δύσκολες ώρες νοσηλείας:

«Μπαίνοντας εδώ στο νοσοκομείο ήρθε ένα παιδάκι και μου λέει “θα μου μείνει αλησμόνητη η παραμονή μου εδώ”. Kαι εγώ τρόμαξα, λέω: “πω, πω δεν περνάει καλά” . Και μου λέει όχι εγώ θέλω να μείνω για πάντα”».

Τα παιδιά έστειλαν αποκριάτικες μάσκες, ζωγραφιές και αναμνηστικά στους παρευρισκόμενους, ενώ η Πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ πρόσφερε αναμνηστικό δώρο στον Όμιλο Εθελοντών.