Τυρένιες Πένες με Λαχανικά | 7.2.2020

Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή

Τυρένιες Πένες με Λαχανικά μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

#StarKoukou #StarChannelTV #star #vakiaros

Υλικά:

• 500 γρ πένες
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 2 πιπεριές φλωρίνης (ψιλοκομμένες)
• 300 γρ αρακά βρασμένο
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 3 κ.σ. αλεύρι
• 2 ½ κούπες γάλα
• 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• 1 κούπα μοτσαρέλα τριμμένη
• ½ κούπα τυρί τσένταρ
• ½ κούπα παρμεζάνα

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό, al dente.
2. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης. Τσιγαρίζουμε για 3’-4’. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον αρακά και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
3. Παράλληλα σε μια μεσαία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το γάλα και με ένα αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά. Δίνουμε μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 2’ με 3’ ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο τη σκόνη μουστάρδας και τα τυριά και ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί.
5. Μεταφέρουμε το τυρένιο μείγμα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
6. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.