Τρίγωνα με Γέμιση Κρέμα Σοκολάτα – Μπανάνα | 9.12.2020

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ

 

Για την κρέμα

 

1 λίτρο γάλα

 

3 μπανάνες

 

1 στικ βανίλια ή 2 κ.γ. βανίλια εσάνς ή 2 βανιλίνες

 

200 γρ. ζάχαρη

 

4 κρόκους αυγού

 

80 γρ. κόρν φλάουρ

 

100 γρ. βούτυρο

 

5 μικρά φύλλα ζελατίνης

 

200 γρ. κουβερτούρα

 

Για το σιρόπι

 

600 γρ. ζάχαρη λευκή

 

600 γρ. νερό

 

Για το φύλλο και το γαρνίρισμα

 

200 γρ. βούτυρο

 

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη

 

τριμμένο φουντούκι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για την κρεμα και το σιρόπι

 

ΒΗΜΑ 01. Στο μούλτι προσθέτουμε τις μπανάνες και 2 κούπες γάλα και πολτοποιούμε καλά. Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα με τη μπανάνα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

 

ΒΗΜΑ 02. Σε ένα μεσαίο μπολ με έναν αυγοδάρτη, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.

 

ΒΗΜΑ 03. Μόλις το γάλα έχει αρχίσει να αχνίζει ξεκινάμε σιγά σιγά να το ενσωματώνουμε στο μείγμα με τα αυγά, ώστε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία του σταδιακά για να μην γίνουν ομελέτα τα αυγά.

 

ΒΗΜΑ 04. Επαναφέρουμε το μείγμα πίσω στη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία μαγειρεύουμε ανακατεύοντας έντονα με ένα αυγοδάρτη, για να μην σβολιάσει.

 

ΒΗΜΑ 05. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την εστία, προσθέτουμε το βούτυρο και το ομογενοποιούμε στο μείγμα και τέλος προσθέτουμε τις ζελατίνες που τις έχουμε στύψει καλά και τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε για να τις ομογενοποιήσουμε στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί για να κρυώσει πιο γρήγορα και τοποθετούμε μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της (για να μην πιάσει πέτσα). Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μεταφέρουμε στο ψυγείο.

 

ΒΗΜΑ 06. Αφού κρυώσει καλά, χτυπάμε την κρέμα σε ένα κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε την κρέμα σε μια πλαστική σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ).

 

ΒΗΜΑ 07. Για το σιρόπι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι και δίνουμε μια βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και βράζουμε για 2 – 3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

 

Για τα φύλλα και τη σύνθεση

 

ΒΗΜΑ 01. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα λιώνουμε καλά το βούτυρο για να προετοιμάσουμε τα τρίγωνα.

 

ΒΗΜΑ 02. Σε μια επιφάνεια εργασίας απλώνουμε το φύλλο κρούστας, το κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια το κάθε μισό και αυτό στη μέση, έχοντας στο σύνολο 4 μέρη. Τα τοποθετούμε σε μια στοίβα όλα μαζί. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το βούτυρο το σημείο της επιφάνεια εργασίας που θα τοποθετήσουμε το φύλλο. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε ένα δεύτερο από πάνω. Βουτυρώνουμε ξανά και αναδιπλώνουμε διαγώνια τη μία από τις δύο κάτω γωνίες, δημιουργώντας ένα τρίγωνο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία διπλώνοντας αυτή τη φορά οριζόντια έτσι ώστε να διατηρήσουμε το τριγωνικό σχήμα και επαναλαμβάνουμε εναλλάξ τη διαδικασία μέχρι το τέλος.

 

ΒΗΜΑ 03. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ελάχιστο δυνατό από τη μικρότερη σε μήκος επιφάνεια έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε όλες τις εσωτερικές στρώσεις του φύλλου.

 

ΒΗΜΑ 04. Κόβουμε μία λαδόκολλα περίπου στο τριγωνικό σχήμα του φύλλου που διπλώσαμε και το τοποθετούμε στο κέντρο των φύλλων (μέσα). Τέλος, ενδιάμεσα της λαδόκολλας τοποθετούμε λίγο αλουμινόχαρτο, το οποίο έχουμε τσαλακώσει έτσι ώστε να δώσουμε όγκο στο εσωτερικό του φύλλου και όταν ψηθεί να μπορούμε να το γεμίσουμε εύκολα (αφαιρώντας τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα.

 

ΒΗΜΑ 05. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

 

ΒΗΜΑ 06. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, με προσοχή τραβάμε τα αλουμινόχαρτα και προσθέτουμε τα τρίγωνα μέσα στο κρύο σιρόπι για 4’’ το πολύ. Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή σπάτουλα και τα τοποθετούμε ιδανικά σε μια σχάρα, ώστε να στραγγίξει το περιττό σιρόπι.

 

ΒΗΜΑ 07. Μόλις τα σιροπιασμένα τρίγωνα έχουν κρυώσει πολύ καλά τα γεμίζουμε κρατώντας τα στην παλάμη μας και πιέζοντας την κρέμα με το κορνέ μέχρι να τα γεμίσουμε. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι



#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros