Τάρτα τριπλής σοκολάτας | 22.1.2021

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά

 

Για τη βάση της τάρτας

 

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

100 γρ. ζάχαρη άχνη

 

50 γρ. κακάο σε σκόνη

 

1 πρέζα αλάτι

 

200 γρ. βούτυρο, παγωμένο

 

1 κρόκο

 

1 κ.ς. νερό, παγωμένο

 

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

 

400 γρ. κουβερτούρα λευκή

 

180 γρ. βούτυρο, παγωμένο

 

120 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Για τη γκανάζ σοκολάτας

 

400 γρ. κουβερτούρα 65%

 

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

 

15γρ. κόκκους καφέ

 

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

 

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια προσθέτουμε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, το κακάο σε σκόνη, το βούτυρο, αλάτι και χτυπάμε το μείγμα.

 

Ρίχνουμε το αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, νερό παγωμένο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

 

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την απλώνουμε σε μία στρογγυλή αντικολλητική φόρμα 25εκατοστών. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει για να είναι ομοιόμορφη.

 

Απλώνουμε δύο μεμβράνες σταυρωτά, ρίχνουμε όσπρια για βάρος ώστε να μην φουσκώσει η ζύμη και διπλώνουμε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα.

 

Ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τη μεμβράνη με τα όσπρια και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά.

 

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

 

Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Το μεταφέρουμε πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει δημιουργώντας ένα ζεστό μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Την απλώνουμε σε ένα ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει.

 

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για να αφρατέψει το μείγμα.

 

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και χτυπάμε ξανά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα καλά.

 

Μεταφέρουμε τη κρέμα σε ένα κορνέ και την απλώνουμε στην τάρτα δημιουργώντας μικρές μπάλες πάνω στην τάρτα μας.

 

Για τη γκανάζ σοκολάτας

 

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τους κόκκους καφέ και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και ύστερα αποσύρουμε.

 

Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, την καυτή κρέμα γάλακτος αφού τη σουρώσουμε περιμένουμε για λίγο και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

 

Ρίχνουμε τη γκανάζ πάνω στην τάρτα με τη λευκή κρέμα. Μεταφέρουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να κρυώσει.

 

Όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε από το ψυγείο.

 

Την αφήνουμε 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε !

 

 

 

#StarKoukou #StarChannelTV