Σπετσοφάι σε Γιουβέτσι | 8.3.2021

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ

 

350 γρ.μοσχαρίσιο λουκάνικο

 

350 γρ. χοιρινό λουκάνικο

 

350 γρ. λουκάνικο κοτόπουλου

 

1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό

 

2 πράσινες πιπεριές κέρατο

 

2 μεσαίες πιπεριές Φλωρίνης

 

1-3 καυτερές πιπεριές κέρατο

 

1/2 φλ. τσίπουρο

 

2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

 

1 κ.σ. πελτέ τομάτας

 

400 γρ τομάτα κονκασέ

 

1 λίτρο νερό

 

1 κύβο κότας

 

500 γρ. κριθαράκι

 

200 γρ. φέτα για το γαρνίρισμα

 

1/3 ματσάκι μαϊντανό

 

ξύσμα λεμονιού

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

 

 

 

ΒΗΜΑ 01. Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες πάχους 2-3 εκ..

 

 

 

ΒΗΜΑ 02. Προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα λουκάνικα χωρίς καθόλου λάδι και ανακατεύουμε. Τα καβουρδίζουμε ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 6’-7΄ ή μέχρι να αποκτήσουν ένα βαθύ καβουρδισμένο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα φέρουμε προσωρινά από την κατσαρόλα χωρίς τα λιπαρά.

 

 

 

ΒΗΜΑ 03. Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι, τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές και μαγειρεύουμε για άλλα 2΄-3΄. Επαναφέρουμε τα λουκάνικα και σβήνουμε με το τσίπουρο. Το αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Προσθέτουμε τη πάπρικα, το πελτέ, τη τομάτα και το ζωμό και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για περίπου 30’.

 

 

 

ΒΗΜΑ 04. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

 

 

 

ΒΗΜΑ 05. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια πτοσθέτουμε το κριθαράκι όπου και ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Μόλις πάρει βράση αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στο φούρνο για 15’-20’ μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά του.

 

 

 

ΒΗΜΑ 06. Το αφαιρούμε από το φούρνο και όσο είναι καυτό προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς, τη φέτα, το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού έτσι ώστε να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

 

 

#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros