Σούπα Καλαμποκιού με Μπέικον και Φέτα | 11.1.2021

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Υλικά:

 

Για το τσάουντερ καλαμποκιού

 

100 γρ. καπνιστό μπέικον

 

2 κ.σ. βούτυρο

 

1 μεσαίο κρεμμύδι

 

1 μεσαίο πράσο

 

1 κ.σ. αλεύρι

 

400 γρ. πατάτες baby

 

600 γρ. καλαμπόκι

 

1250 ml. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

 

αλάτι - πιπέρι

 

Για το γαρνίρισμα

 

γιαούρτι

 

καλαμπόκι ψημένο ολόκληρο

 

τριμμένη φέτα

 

κρουτόν

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

ΒΗΜΑ 01. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το μπέικον και το βούτυρο και καβουρδίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 6΄-8΄. Συνέχεια αφαιρούμε το μπέικον με μία τρυπητή κουτάλα διατηρώντας τα λίπη μέσα στην κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

 

ΒΗΜΑ 02. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα καραμελώνουμε για περίπου 10 λεπτά.

 

ΒΗΜΑ 03. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε εως ότου ομογενοποιηθεί (και δεν βλέπει με άσπρα σημεία) στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες το καλαμπόκι το ζωμό, αλάτι και πιπέρι , Δυναμώνουμε την εστία στην μέγιστη θερμοκρασία μέχρι να πάρει μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε ξανά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι η πατάτα να είναι αρκετά μαλακή.

 

ΒΗΜΑ 04. Αφαιρούμε την κατσαρόλα προσωρινά από την εστία και με ένα ποιητή χειρός (ραβδομπλέντερ) πολτοποιούμε την σούπα (με προσοχή μέσα στη κατσαρόλα) μέχρι να έχει μία βελουτέ υφή περίπου 2 με 3’.
Αν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιήσουν εν μέρει την σούπα έτσι ώστε να υπάρχουν και κομμάτια πατάτας και καλαμποκιού. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.

ΒΗΜΑ 05. Γαρνίρουμε με γιαούρτι ψημένο καλαμπόκι, το μπέικον, τριμμένη φέτα και τα κρουτόν.

#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros