Σοκολατένιο New York Cheesecake | 24.3.2021

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ

 

 

Για την κρέμα

 

350 γρ. κουβερτούρα κλασσική ΙΟΝ Patisserie

 

600 γρ. τυρί κρέμα

 

200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

 

50 γρ. ζάχαρη καστανή

 

25 γρ. κακάο σε σκόνη

 

4 αυγά

 

180 γρ. κρέμα γάλακτος + 2 κ.σ. ξίδι λευκό

 

 

 

Για τη βάση

 

25 γρ. κακάο ΙΟΝ

 

400 γρ. μπισκότα τύπου digestive τριμμένα

 

180 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

 

 

Για την επικάλυψη

 

250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

 

350 γρ. κρέμα γάλακτος

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

 

ΒΗΜΑ 01. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα ή τις αντιστάσεις.

 

 

 

ΒΗΜΑ 02. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

 

 

 

ΒΗΜΑ 03. Στρώνουμε σε μία αποσπώμενη φόρμα ή ένα τσέρκι 25 -28 εκ. με διπλή λαδόκολλα, και το πατάμε με ένα κουτάλι ώστε να στρωθεί παντού ομοιόμορφα.

 

 

 

ΒΗΜΑ 04. Ψήνουμε για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ

 

ΒΗΜΑ 01. Σε ένα μπεν μαρί ή στα μικροκύματα λιώνουμε την κουβερτούρα.

 

 

 

ΒΗΜΑ 02. Ομογενοποιούμε τη κρέμα γάλακτος και το ξίδι κι ανακατέυουμε με ένα κουτάλι.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα για 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα 2 είδη ζάχαρης και το κακάο. Συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα - ένα τα αυγά το μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (που σε αυτό το σημείο θα έχει γίνει σαν γιαούρτι) με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις μέχρι απλά να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής την κρέμα πάνω από το ψημένο μπισκότο.

Καλύπτουμε περιμετρικά πάρα πολύ καλά με τουλάχιστον 3 στρώσεις αλουμινόχαρτο.

 

 

 

ΒΗΜΑ 03. Τοποθετούμε τη φόρμα σε ένα ταψί και γεμίζουμε το ταψί με νερό.

 

 

 

ΒΗΜΑ 04. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 70 λεπτά.

 

 

 

ΒΗΜΑ 05. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

 

ΒΗΜΑ 01. Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε τη κουβερτούρα γάλακτος.

 

 

 

ΒΗΜΑ 02. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι λίγο πριν βράσει και στη συνέχεια περιχύνουμε στη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

 

ΒΗΜΑ 03. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.

 

 

 

ΒΗΜΑ 04. Περιχύνουμε πάνω από την κρύα κρέμα του cheesecake και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες έτσι ώστε όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

 

#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros