Σοκολατένιο Κέικ Χωρίς Αλεύρι | 24.2.2021

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ

 
200 γρ. κουβερτούρα κλασική

 

130 γρ. βούτυρο

 

240 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

 

4 αυγά

 

3/4 φλ. κακάο

 

Κρέμα κακάο για επικάλυψη

 

Φρέσκα μούρα για το γαρνίρισμα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

ΒΗΜΑ 01. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

 

 

ΒΗΜΑ 02. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα ομογενοποιούμε.

 

 

ΒΗΜΑ 03. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο και μόλις τα ανακατέψουμε προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά.

 

 

ΒΗΜΑ 04. Σεμιζάρουμε (με βούτυρο και κακάο) μια αποσπώμενη φόρμα ζαχαροπλαστικής και περιχύνουμε το μείγμα.

 

 

ΒΗΜΑ 05. Ψήνουμε στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά.

 

 

ΒΗΜΑ 06. Σε μπεν μαρί η στα μικροκύματα λιώνουμε τη κρέμα κακάο για επικάλυψη και περιχύνουμε πάνω από το cake . Στολίζουμε με τα μούρα και απολαμβάνουμε.

#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros