Pulled Beef Burger | 17.1.2020

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι έδειξε ο Λάμπρος Βακιάρος.

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και ξεκίνησε τη διαδικασία.

ΥΛΙΚΑ:

•    1.2 κιλά σπαλομπριζόλα χωρίς κόκκαλο
•    30 γρ. καστανή ζάχαρη
•    8 γρ. καπνιστή πάπρικα
•    15 γρ. αλάτι
•    1 γρ. μπούκοβο
•    30 γρ. ελαιόλαδο
•    200 – 250 γρ. μπέικον (πολύ ψιλοκομμένες)
•    5 κ.σ. αγγουράκια τουρσί (ψιλοκομμένα)
•    240 γρ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
•    80 γρ. κέτσαπ
•    6 ψωμάκια burger μπριός

 
Για τη σαλάτα Coleslaw

•    400 γρ. λάχανο λευκό (ψιλοκομμένο)
•    80 γρ. γιαούρτι
•    150 γρ. μαγιονέζα light
•    15 γρ. χυμό λεμονιού
•    120 γρ. καρότα (τριμμένα)
•    1 – 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
•    40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο χωρίς χοντρά κοτσάνια)
•    Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς στον αέρα.
2) Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
3) Με το ελαιόλαδο λαδώνουμε το κρέας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη σε όλη την επιφάνειά του.
4) Ιδανικά σε μια γάστρα ή σε ένα μεσαίο ταψί, προσθέτουμε στο κάτω μέρος το μπέικον και το αγγουράκι τουρσί κι από πάνω τοποθετούμε το κρέας. Προσθέτουμε τον ζωμό και την κέτσαπ, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι ή αν χρησιμοποιούμε ταψί κλείνουμε πάρα πολύ καλά με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να μην μπορούν να φύγουν οι υδρατμοί.
5) Ψήνουμε στο φούρνο για 2 – 2.30 ώρες.
6) Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο και με δύο πιρούνια ‘μαδάμε’ το κρέας μέσα στη γάστρα ή το ταψί πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλο το περιεχόμενο της γάστρας έτσι ώστε να ανακατευτεί το κρέας με τα υγρά το μπέικον και τα αγγουράκια τουρσί.
7) Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε τα ψωμάκια του burger στη μέση και ιδανικά καβουρδίζουμε την κομμένη τους πλευρά είτε σε ένα καυτό τηγάνι χωρίς λάδι για 1 λεπτό, είτε στο φούρνο στη ρύθμιση του γκρίλ για 1 – 2 λεπτά.
8) Στο κάτω ψωμάκι προσθέτουμε σαλάτα coleslaw και από πάνω το pulled beef.
Απολαμβάνουμε με πατάτες τηγανιτές ή σαν τηγανιτές.

Για τη σαλάτα Coleslaw

1) Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε.
2) Επιλέγουμε εμείς πόσες σκελίδες σκόρδου θέλουμε να βάλουμε.

3) Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.