Philly Cheesesteak Burger | 26.1.2021

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ

 

600 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα (χωρίς κόκκαλο) ή rib eye

 

2 κ.σ. βούτυρο ή μοσχαρίσιο λίπος

 

1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι

 

1 πράσινη πιπεριά

 

1 κ.γ. Worchester sauce

 

8 φέτες τυρί provolone ή 300 γρ. cheese dip

 

4 ψωμάκια brioche για burger

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

ΒΗΜΑ 01. Μεταφέρουμε την μπριζόλα στην κατάψυξη για περίπου 45’-60’ τότε να παγώσει ελαφρώς και να μπορούμε να την κόψουμε σε λεπτότερες φέτες πολύ πιο εύκολα.


* είναι πολύ σημαντικό αυτό το βήμα για να έχουμε ένα ωραίο γευστικό αποτέλεσμα.

 

 

 

ΒΗΜΑ 02. Κόβουμε την μπριζόλα κάθετα σε όσο πιο λεπτές φέτες (μπορούμε να ζητήσουμε και από το χασάπη μας να το κάνει).

 

 

 

ΒΗΜΑ 03. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα

 

 

 

ΒΗΜΑ 04. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τη 1 κ.σ. βούτυρο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 5 με 6 λεπτά.

*Αν χρησιμοποιήσουμε και την πιπεριά τη βάζουμε την ίδια στιγμή με το κρεμμύδι.

 

 

 

ΒΗΜΑ 05. Αποσύρουμε το κρεμμύδι από το τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και πάντα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε τη λεπτοκομμένη μπριζόλα. Γυρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κρέας να πάψει να είναι κόκκινο. Σε αυτό το σημείο επαναφέρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη Worchestersauce, αλάτι και πιπέρι.


* Είναι πολύ σημαντικό να μην δώσουμε χρώμα στο κρέας και να το μαγειρέψουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

* Eπειδή το κρέας είναι πολύ λεπτοκομμένο, αλατίζουμε πάντα στο τέλος έτσι ώστε να παραμείνει ζουμερό.

 

 

 

ΒΗΜΑ 06. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα τέσσερα ψωμάκια με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω και διαμοιράζουμε το κρέας με το κρεμμύδι στα κάτω μέρη. Τοποθετούμε δύο φέτες τυρί στο κάθε ψωμάκι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

* Η λαδόκολλα δεν είναι απαραίτητη αλλά μας βοηθάει να μην πλένουμε πολύ ώρα θα ταψιά μετά.

 

 

 

ΒΗΜΑ 07. Σερβίρουμε αμέσως!

 

#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros