Ογκρατέν με 3 ανάμικτα λαχανικά, κοτόπουλο και τυριά | 6.11.2020

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά:

1 συσκευασία ανάμεικτα λαχανικά Bonduelle

 

2 κρεμμύδια

 

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο

 

1 κ.σ. κουρκουμά

 

100 γρ. λευκό κρασί

 

80 γρ. ελαιόλαδο

 

αλάτι, πιπέρι

 

1 λίτρο γάλα πλήρες

 

100 γρ. βούτυρο

 

100 γρ. αλεύρι

 

2 κρόκους αυγού

 

250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

 

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

 

 

 

Εκτελεση:

 

 

 

-Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.

 

-Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το σωταρουμε για 2-3 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το κοτόπουλο που το έχουμε κόψει λεπτές λωρίδες .

 

-Όταν ψηθεί και το κοτόπουλο προσθέτουμε τα λαχανικά μας τα σωταρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί . Περιμένουμε να εξατμιστεί και τραβάμε από τη φωτιά.

 

-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε και το αλεύρι και το ανακατεύουμε να γίνει μια παστα δηλαδή το ρου μας.

 

-Προσθέτουμε το γάλα μας 2-3 στάδια για να μην κάνει κόμπους η μπεσαμέλ μας.

 

-Όταν προσθέσουμε όλο το γάλα μας και πάρει μια καλή βράση και πήξει η μπεσαμέλ μας την τραβάμε εκτός φωτιάς .

 

-Βάζουμε μεσα στη μπεσαμέλ μας τους κρόκους , αλάτι , πιπέρι , κουρκουμα , τα τυριά μας αλλά κρατάμε 100 γραμμάρια από τα τυριά για από πάνω.

 

-Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι 26 εκατοστών και βάζουμε μια στρώση από τα λαχανικά με το κοτόπουλο μας και συνεχίζουμε με μπεσαμέλ και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας με τη τελευταία στρώση να είναι μπεσαμέλ και το τυρί που κρατήσαμε από πάνω .

 

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρωμα !

#StarKoukou #StarChannelTV