Mπράουνις με γκανάζ λευκής σοκολάτας| 5.11.2020

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά :

 

200 γρ. βούτυρο

450 γρ. κουβερτούρα

220 γρ. αλευρι γ.ο.χ

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

60 γρ. κακάο

1 πρεζα αλάτι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 

Για την γκάναζ λευκής σοκολάτας :

 

300 γρ.  λευκή  σοκολάτα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

Ξύσμα από πορτοκάλι

 

Εκτελεση :

 

-Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180βαθμους στον αέρα.

-Βάζουμε το βούτυρο και τη κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ βάζουμε μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα στα 800watt για 90 δευτερόλεπτα . Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων κάνετε ένα μπαν-μαρι δηλαδή σε μια κατσαρόλα που βράζει βάζουμε από πάνω το μπολ μας με το βούτυρο και τη κουβερτούρα χωρίς να ακουμπάει στο νερό μέχρι να λιώσει .

- Σε ένα μπεν-μάρι βάζουμε τα αυγά μας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη μας .

-Προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά .

-Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι μας και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο και ενσωματωνουμε με μια σπάτουλα ή μαρίζ.

-Παίρνουμε ένα ταψί 25*35 του βάζουμε λαδόκολλα αφού την έχουμε περάσει με βούτυρο και κακάο για να ξεφορμαριστεί εύκολα το μπραουνις μας .

-Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά !

 

Για την γκανάζ λευκής σοκολάτας :

 

-Βάζουμε σε ένα μπολ ψιλοκομμένη τη σοκολάτα μας και σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά .

 

Ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και τέλος βάζουμε και το ξύσμα πορτοκάλι.

-Αφήνουμε να κρυώσει η γκαναζ πριν τη ρίξουμε πάνω από το κρύο μπραουνις

 

 

#StarKoukou #StarChannelTV