Μαριναρισμένο Κοτόπουλο στο Φούρνο με Πατάτες και Μανιτάρια | 5.4.2021

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ

 

Για το κοτόπουλο

 

4 μπούτια κοτόπουλο

 

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

 

1 κ.γ. baking powder

 

2 κ.σ. μαγιονέζα light

 

1 κ.γ. μέλι

 

2 κ.γ. μουστάρδα

 

5 μεσαίες πατάτες (με τη φλούδα)

 

100 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

 

1 σκελίδα σκόρδο

 

500 γρ. μανιτάρια λευκά

 

5-6 κλωναράκι δενδρολίβανο

 

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια

 

1 μικρό λεμόνι σε φέτες

 

 

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

 

500 γρ. γιαούρτι πλήρες

 

3 κ.σ. μέλι

 

3 κ.σ. μουστάρδα

 

*υγρά από το ταψί

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

 

 

 

ΒΗΜΑ 01. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και τις αντιστάσεις.

 

 

 

ΒΗΜΑ 02. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε την πάπρικα, baking powder, την μαγιονέζα, το μέλι, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε το κοτόπουλο.

 

 

 

ΒΗΜΑ 03. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι η μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο με το σκόρδο και 1 κλωναράκι από το δενδρολίβανο το οποία το έχουμε μαδίσει. Κόβουμε τις πατάτες με την φλούδα σε κάθετες φέτες και αν μπορούμε διατηρούμε το αρχικό της σχήμα.

 

 

 

ΒΗΜΑ 04. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τις πατάτες διαγώνια (έτσι ώστε η κάθε φέτα να ακουμπάει η μια την άλλη) και στη συνέχεια ενδιάμεσα τοποθετούμε τα μπούτια από το κοτόπουλο. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και τα μανιτάρια, τα υπόλοιπα κλωναράκια από το δενδρολίβανο, το φρέσκο κρεμμύδι και τις φέτες λεμονιού. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις πατάτες με το βούτυρο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

 

 

 

ΒΗΜΑ 05. Ψήνουμε στο φούρνο για 60’-70’.

 

 

 

ΒΗΜΑ 06. Για τη σάλτσα γιαουρτιού, σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, αλάτι, πιπερι και περίπου 1/3 κούπας από υγρά τα οποία έχουν περισσέψει στο ταψί. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

 

#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros