Μαλακά Μπισκότα Brownies | 10.3.2021

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. βούτυρο αγελάδας

 

70 γρ. ζάχαρη καστανή

 

70 γρ. ζάχαρη λευκή

 

200 γρ. κουβερτούρα κλασσική

 

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

 

30 γρ. κακάο

 

1/6 κ.γ. μαγειρική σόδα

 

1.5 κ.γ. baking powder

 

1/2 κ.γ. αλάτι

 

1 αυγό

 

1 κρόκο αυγού

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

ΒΗΜΑ 01. Στον κάδο του μίξερ με το ‘Κ’ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για περίπου 1 με 2 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα δύο είδη ζάχαρης, λευκή και καστανή και χτυπάμε για άλλα 2’.

 

 

ΒΗΜΑ 02. Προσθέτουμε τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο και τη ζάχαρη.

 

 

ΒΗΜΑ 03. Έχοντας το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι φαριναπ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι.

 

 

ΒΗΜΑ 04. Τέλος ενσωματώνουμε, το αυγό και το κρόκο και μόλις έχει ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ.

 

 

ΒΗΜΑ 05. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα με ένα ταψί του φούρνου μέσα σε αυτό για να ζεσταθεί καλά.

 

 

ΒΗΜΑ 06. Πλάθουμε μπάλες βάρους 100 γρ για το κάθε μπισκότο. Βάζοντας μία λαδόκολλα στο καυτό ταψί απλώνουμε τα μπισκότα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους έτσι ώστε να μην απλώσουν και κολλήσουν καθώς ψήνονται.

 

 

ΒΗΜΑ 07. Ψήνουμε για 10΄-11’. Μόλις βγάλουμε τα μπισκότα από το φούρνο, πρέπει να τα αφήσουμε να κρυώσουν γιατί θα είναι πολύ μαλακά.

 

#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros