Mac & Cheese | Μακαρόνια με Τυρί | 21.10.2020

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ:

500 γραμ κοφτό μέτριο μακαρονάκι

60 γρ βούτυρο

60 γρ αλεύρι

450 γρ γάλα

400 γρ γάλα εβαπορέ

250 γρ τυρί τσένταρ

200 γρ γραβιέρα

120 γρ μοτσαρέλα

100 γρ φρυγανιά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

ΓΙΑ ΤΟ MAC AND CHEESE


 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, για 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Παράλληλα σε μία 2η εξίσου μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα, και το γάλα εβαπορέ και δημιουργούμε μία βάση τύπου μπεσαμέλ ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

Αποσύρουμε από την εστία και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τρία είδη τυριού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Επαναφέρουμε για 1 με 2 λεπτά στην εστία σε μέτρια θερμοκρασία. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Ομογενοποιούμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο ταψί, ένα πυρέξ, ή κάποιο άλλο σκεύος που να χωράει, και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

Ψήνουμε για 20-25′ λεπτά  η μέχρι τα ζυμαρικά να έχουν δημιουργήσει μία χρυσαφένια τραγανή επιφάνεια.

#StarKoukou #StarChannelTV #VakiarosCooking