Λιγκουίνι αραμπιάτα με ψιλοκομμένη τομάτα | 19.11.2020

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά :

 

400 γρ. λιγκουίνι 

100 γρ. ελαιόλαδο 

1 μέτριο κρεμμύδι 

3 σκελίδες σκόρδο 

4 πιπεριές τσίλι 

ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι

1 κ.σ. πελτέ τομάτας 

2 φιλέτα αντζούγια

500 γρ.  ΚΥΚΝΟS ψιλοκομμένη τομάτα

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική 

120 γρ. παρμεζάνα 

7-8 φύλλα φρέσκου βασιλικού 

αλάτι - πιπέρι 

 

Εκτελεση :

 

-Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι μας 1,5 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφετε στη συσκευασία μας .

-Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο το κρεμμύδι μας και το σκόρδο.

-Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τις πιπεριές 

τσίλι χοντροκομμένες , τη ζάχαρη και το ξύσμα από όλο το λεμόνι .

-Ύστερα βάζουμε το πελτέ μας και τις αντζούγιες και τα σωταρουμε μέχρι να γίνουν μια πάστα  στο πάτο του τηγανιού μας .

-Τέλος βάζουμε τις τριμμένες τομάτες , φτιάχνουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 4 λεπτά μέχρι να γλασάρεσαι η σάλτσα μας .

-Όταν είναι έτοιμα τα λιγκουίνι να βάζουμε μέσα στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό για να αγκαλιάσει η σάλτσα τα ζυμαρικά μας .

-Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μας όλο και το ψιλοκομμένο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι !


#StarKoukou #StarChannelTV