Λαχταριστή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας | 25.2.2021

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά

 

1 συσκευασία φύλλο κρούστας

 

150 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

ζάχαρη άχνη

 

κανέλα σε σκόνη

 

 

Για τη γεμιση:

 

1 λίτρο φρέσκο γάλα

 

155 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

 

160 γρ. Ζάχαρη

 

μια πρεζα αλάτι

 

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

 

 

 

Εκτέλεση

 

Αρχικά προσθέτουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε μια κατσαρόλα εκτός από τη βανίλια και το βούτυρο να βράσουν.

 

Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα και μόλις το μείγμα μας πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.

 

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στον αέρα.

 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε με 5 φύλλα εναλλάξ, βουτυρώνοντας καλά το καθένα.

 

Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, πάλι εναλλάξ, βουτυρώνοντας το καθένα.

 

Εάν περισσεύουν πολύ, κόβουμε τα φύλλα, όπου χρειάζεται.

 

Τα διπλώνουμε στις άκρες και τα βουτυρώνουμε.

 

Ψήνουμε την μπουγάτσα, για 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να χρυσοψηθει.

 

Την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά, την κόβουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντας την με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

#StarKoukou #StarChannelTV