Κοτόπουλο Κάρι με Κάσιους στο λεπτό | 8.1.2021

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά

 

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου

 

1 κ.σ.κορν φλάουρ

 

2 κ.σ. κάρι

 

χυμό από 2 λάιμ

 

ξύσμα από ένα λάιμ

 

1 κρεμμύδι μεγάλο λευκό

 

60 γρ. κάσιους

 

250- 300γρ.νερό

 

1 κ.σ.μέλι

 

κόλιανδρο φρέσκο για το τελείωμα

 

ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

 

 

 

Εκτελεση

 

 

 

 

Κοβουμε το κοτόπουλο σε κομματια και το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουνε το κορν φλάουρ, το κάρι και τον χυμό από 1-2 λάιμ ώστε να γίνει μια παστα που θα κολλήσει πάνω στο κοτόπουλο . Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγο το κοτόπουλο μας .

 

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγαλο τηγανι αντικολλητικό, 2 κ.σουπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.

 

Βάζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα και από όλες τις πλευρές , περίπου 4 λεπτά.

 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες , τα κασιους, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό από λάιμ.

 

Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της αλλά τη βοηθάμε ανακατευοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα με ένα κουτάλι για περίπου 6-7 λεπτά.

 

Στο τέλος βγάζουμε από τη φωτιά και  προσθέτουμε το μέλι, τον κολιανδρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πάνω σε ζεστό ρύζι μπασματι !

 

#StarKoukou #StarChannelTV