Κοτόπιτα με πράσο με χωριάτικο φύλλο | 24.11.2020

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ

 

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη

1 κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής

45 γρ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

3 μεσαία πράσα

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 πράσινη πιπεριά

170 γρ. γλυκό ή ξινό τραχανά

200 γρ. φέτα

3 αυγά

240 γρ. ελαιόλαδο (για το φύλλο)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

ΒΗΜΑ   01.          Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο σε μέτρια θερμοκρασία (5-6) για 35 – 45 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, το ξεψαχνίζουμε και πετάμε τις πέτσες και τα κόκαλα. Αφαιρούμε το 1 από τα 2 στήθη κοτόπουλου, το οποίο δεν το χρησιμοποιούμε για αυτή τη συνταγή.

ΒΗΜΑ   02.          Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.

ΒΗΜΑ   03.          Προθερμαίνουμε μια μεσαία ή μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6-8) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 4 – 5 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε για άλλα 3 – 4 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον τραχανά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

ΒΗΜΑ   04.          Προσθέτουμε τα αυγά (αφού πρώτα έχουμε σιγουρευτεί ότι το μείγμα είναι χλιαρό) και ανακατεύουμε καλά.

ΒΗΜΑ   05.          Λαδώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο. Συνεχίζουμε τοποθετώντας άλλο ένα φύλλο και λαδώνουμε το πάνω μέρος. Τοποθετούμε το τρίτο και το τέταρτο φύλλο σταυρωτά με λάδωμα ενδιάμεσα. Προσθέτουμε τη γέμιση και πιέζουμε καλά για να βγάλουμε πιθανό αέρα που έχει εγκλωβιστεί ενδιάμεσα.

ΒΗΜΑ   06.          Τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο πάνω από τη γέμιση, το οποίο έχουμε διπλώσει στη μέση. Τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο, το οποίο και τοποθετούμε κανονικά. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, αφού πρώτα τις έχουμε λαδώσει (λαδώνουμε όλο το φύλλο).

ΒΗΜΑ   07.          Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε για 55 με 60 λεπτά.

#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros