Κέικ Βρώμης με Φρούτα του Δάσους και Λεμόνι | 4.1.2021

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ

 

Για το κέικ

 

300 γρ. νιφάδες βρώμης

 

200 γρ. καστανή ζάχαρη

 

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

 

1 πρέζα αλάτι

 

150 γρ. γάλα

 

3 αυγά + 2 ασπράδια

 

4 κ.σ. ελαφρύ ελαιόλαδο

 

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

 

3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

 

250 γρ. μύρτιλλα κατεψυγμένα

 

 

 

Για το γλάσο (προαιρετικά)

 

4 κ.σ.. χυμό λεμονιού

 

150 γρ. ζάχαρη άχνη

 

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

 

 

 

ΒΗΜΑ 01. Κόβουμε στο μούλτι τη βρώμη (σε 2 δόσεις) μέχρι να γίνει αλεύρι για τουλάχιστον 2’. Στη συνέχεια, χτυπάμε και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνει και αυτή σχεδόν σκόνη.

 

 

 

ΒΗΜΑ 02. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι βρώμης , την αλεσμένη καστανή ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.

 

 

 

ΒΗΜΑ 03. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, όλα τα αυγά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα.

 

Ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με έναν αυγοδάρτη. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 – 20 λεπτά, έτσι ώστε να απορροφήσει τα υγρά η βρώμη και να γίνει πιο παχύρευστο.

 

 

 

ΒΗΜΑ 04. Αλείφουμε μια μακρόστενη φόρμα με ελαιόλαδο και την αλευρώνουμε. Προσθέτουμε το μισό μείγμα του κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα τα μύρτιλλα (κατευθείαν από την κατάψυξη) και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Για να μην μας ‘κάτσουν’ στον πάτο τα μύρτιλλα, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι βρώμης.

 

 

 

ΒΗΜΑ 05. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 - 45 λεπτά, μέχρι την στιγμή που να βάλουμε ένα μαχαίρι και θα βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

 

 

 

ΒΗΜΑ 06. Για το γλάσο, αναμειγνύουμε τα υλικά για το γλάσο και το απλώνουμε από πάνω.

 

 

 

#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros