Χοιρινό με λαχανικά και κίτρινο ρύζι | 23.2.2021

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ

 

Για το χοιρινό

 

1 κιλό χοιρινό κόντρα (χωρις κόκκαλο)

 

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

 

1 κρεμμύδια

 

1 σκελίδα σκόρδο

 

4-5 καρότα

 

2-3 μικρές πατάτες

 

250 γρ. μικρά καφέ μανιτάρια

 

4-5 κλωνάρια σέλερι

 

1/4 φλ. αλεύρι

 

2 κ.σ. πελτέ

 

1/2 φλ. κόκκινο κρασί

 

2 φλ. νερό

 

1 κύβο λαχανικών

 

400 γρ. φασολάκια στρογγυλά

 

1/2 ματσακι μαϊντανό

 

αλάτι / πιπέρι

 

 

 

Για το ρύζι

 

2 κούπες ρύζι μακρύκοκκο

 

4 φλ. νερό

 

1 κύβο λαχανικών

 

2 κ.γ. κουρκουμά

 

αλάτι / Πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

 

Για το χοιρινό

 

ΒΗΜΑ 01. Προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία (9).

 

 

 

ΒΗΜΑ 02. Παράλληλα λαδώνουμε το χοιρινό με 3-4 κ.σ. από το ελαιόλαδο.

 

 

 

ΒΗΜΑ 03. Προσθέτουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα και καβουρδίζουμε εξωτερικά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές, για περίπου 6’-7’ (σε δύο δόσεις).

 

 

 

ΒΗΜΑ 04. Αφαιρούμε προσωρινά το κρέας, και προσθέτουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2’ - 3’. Συνεχίζουμε με τα καρότα τις πατάτες, τα μανιτάρια, και το σέλερι για άλλα 2’ με 3’.

 

 

 

ΒΗΜΑ 05. Eπαναφέρουμε το κρέας στο σκεύος, προσθέτουμε το αλεύρι και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί και τέλος προσθέτουμε το νερό και τον κύβο. Δίνουμε μία βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε (πέντε – έξι) με μισό που στο καπάκι για περίπου 40’.

 

 

 

ΒΗΜΑ 06. Στα 40 λεπτά προσθέτουμε και τα φασολάκια ανακατεύουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι όλα τα λαχανικά να είναι στο επιθυμητό μαγείρεμα.

 

 

 

ΒΗΜΑ 07. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι και τέλος γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

 

Για το ρύζι

 

 

 

ΒΗΜΑ 01. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα

 

 

 

ΒΗΜΑ 02. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ρήση ανακατεύουμε ελαφρώς και ψήνουμε στο φούρνο για 35’-40’.

 

#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros