Εύκολα Σοκολατένια Τρουφάκια | 7.4.2021

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ

 

 

 

450 γρ. κουβερτούρα κλασσική

 

325 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 

30 γρ. βούτυρο

 

1 κ.σ. κονιάκ

 

1 πρεζα αλάτι

 

50 γρ. κακάο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τη ζύμη

 

 

ΒΗΜΑ 01. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία λίγο πριν αρχίσει να αχνίζει πολύ. Παράλληλα σε ένα πυρίμαχο Μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα. Περιχύνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε 1 λεπτό χωρίς να ανακατέψουμε (αυτό μας βοηθάει να λιώσει ευκολότερα η κουβερτούρα και να μη χρειάζεται να την ψιλό κόψουμε) και στη συνέχεια με μία μαρίζ ομογενοποιούν με το μείγμα προσθέτουμε το αλάτι και το κονιάκ και ανακατεύουμε.

 

 

ΒΗΜΑ 02. Σε ένα τετράγωνο ταψί περίπου 25 εκ. , στρώνουμε μία λαδόκολλα (φτιάχνοντας καλά τις γωνίες έτσι ώστε να μην τσαλακώνουν πολύ) και περιχύνουμε το μείγμα για τα τρουφάκια. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 3 h.

 

 

ΒΗΜΑ 03. Τραβώντας την λαδόκολά και μεταφέροντας τη σε μια επιφάνεια εργασίας, με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε κάθετες μπάρες με απόσταση 3 εκ. ενδιάμεσα. Στη συνέχεια κόβουμε οριζόντια πάλι σε 3 εκ. έτσι ώστε να έχουμε τετράγωνα τρουφάκια.Τέλος με ένα σουρωτήρι τσαγιού πασπαλίζουμε με αρκετό κακάο μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς.

 

 

ΒΗΜΑ 04. Διατηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros