Cup Cakes Red Velvet | 10.12.2020

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά:

Για τα cupcakes:

 

  • 220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής
  • 3 αβγά
  • 220 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. γάλα

 

Για τη σαντιγύ τυριού:

 

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. τυρί κρέμα

Για το σερβίρισμα:

  • Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

 

 

Εκτέλεση:

Για τα cupcakes:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  • Βάζουμε το χρώμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά μας. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο και δυναμώνουμε την ταχύτητα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το γάλα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 δευτερόλεπτα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ειδικά φορμάκια για cupcakes που τα έχουμε βάλει σε μια φόρμα για cupcakes 12 θέσεων. Γεμίζουμε τα 2/3 από κάθε θήκη διότι θα φουσκώσει.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν γαρνίρουμε.


Για τη σαντιγύ τυριού:

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη, τη βανίλια μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να αφρατέψουν.
  • Τοποθετούμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μύτη και γυρνάμε στη σακούλα το μέσα έξω. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σακούλας με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Γυρνάμε την σακούλα στην κανονική της φορά και γεμίσουμε με τη σαντιγύ. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνει τη σαντιγύ να έχει αλλού λευκό χρώμα και αλλού κόκκινο κατά τη διάρκεια του στολισμού των cupcakes.
  • Στολίζουμε τα cupcakes μας με τη σαντιγύ, τοποθετούμε τις σταγόνες κουβερτούρας από πάνω και το κακάο κοσκινιζοντάς το και σερβίρουμε.