Cinnamon rolls με γλάσο από τυρί κρέμα του ΜasterChef | 15.1.2021

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά

 

Για τη ζύμη

 

250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

 

12 γρ. μαγιά ξηρή

 

140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

 

700 γρ. αλεύρι σκληρό

 

2 αυγά μέτρια

 

εκχύλισμα βανίλιας

 

αλεύρι για το άνοιγμα του ζυμαριού

 

Για τη γέμιση

 

180γρ. ζάχαρη καστανή

 

1 κ.σ. κανέλα

 

1/4 κ.γ. γαρίφαλο

 

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

 

βούτυρο για το ταψί

 

Για το γλάσο

 

80γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

 

40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

 

ξύσμα από ένα λεμόνι

 

120 γρ. άχνη ζάχαρη

 

40 γρ. ζεστό γάλα

 

 

Εκτελεση

 

 

 

 

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς να ενεργοποιηθεί η μαγιά .

 

Προσθέτουμε το μαλακωμενο βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά , το εκχύλισμα βανιλιας και χτυπάμε με γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά.

 

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε βουτυρωμενο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος.  Προσοχή, η ζύμη θα βγει κολλώδης !

 

Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με έναν πλάστη 35*60.

 

Για τη γέμιση

 

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα σφιχτή.

 

Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα κουτάλι και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.

 

Κόβουμε το ρολό σε 16 ίσα κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. ή σε πυρέξ 25*35 με την κομμένη πλευρά προς τα πανω. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας.

 

Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε περίπου 30-40 λεπτά να διπλασιαστούν σε όγκο και να ενωθούν μεταξύ τους .

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

 

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν βάλουμε το γλασο.

 

Για το γλάσο

 

Σε κάδο του μίξερ με το φτερό βάζουμε το βούτυρο, το κρέμα τυρί και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο γλασο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά . Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σιγά σιγά το ζεστό γάλα και το φέρνουμε στη ρευστότητα που θελουμε .

 

Απλώνουμε πάνω από τα cinnamon rolls και σερβίρουμε.

#StarKoukou #StarChannelTV