Chilli con carne με αρακά, κόκκινα φασόλια και νάτσος | 20.11.2020

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά :

 

80 γρ. ελαιόλαδο 

1/2 κρεμμύδι 

2 σκελιδες σκόρδο 

1 πιπεριά τσίλι 

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική 

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. πελτέ τομάτας 

1 κ.γ. ρίγανη ξερή 

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή 

450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

100 γρ. νερό 

250 γρ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα Bonduelle

100 γρ. αρακά Bonduelle 

200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη 

 

Για το σερβίρισμα : 

νάτσος, λάιμ, γιαούρτι

 

Εκτελεση :

 

-Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγανι να κάψει με το ελαιόλαδο μας .

-Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα σωταρουμε .

-Ύστερα προσθέτουμε το κιμά μας και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να καραμελωσει .

-Προσθέτουμε τη πιπεριά τσίλι , τη πάπρικα , τη ρίγανη , άλατι και πιπέρι και αφήνουμε για αλλά δυο λεπτά να αρωματιστεί ο κιμάς μας . 

-Όταν έχει πάρει χρωμα ο κιμάς μας , βάζουμε και τον πελτέ μας και τον σωταρουμε και αυτόν .

-Τέλος βάζουμε το νερό μας , τον αρακά , τα φασόλια μας και περιμένουμε για 1-2 λεπτά να δέσουν όλα τα υλικά .

-Βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα 150γρ. από το τυρί μας κι ανακατεύουμε να λιώσει .

-Σερβίρουμε πάνω σε τραγανά νατσος , με το υπόλοιπο τυρί , ξύσμα λάιμ και γιαούρτι . 


#StarChannelTV #StarKoukou #star