Cheesecake Καρότου | 3.3.2021

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

ΥΛΙΚΑ

 

Για το carrot cake

 

3/4 φλ.ζάχαρη καστανή

 

1/4 φλ. ζάχαρη λευκή

 

2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ

 

2 κ.γ. μπεικιν

 

1 κ.γ. σοδα

 

2 κ.γ. κανέλα

 

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

 

1 πρέζα γαρίφαλο σκόνη

 

100 γρ. καρύδια (τριμμένα)

 

100 γρ. σταφίδα ξανθιά

 

1 φλ.ηλιέλαιο

 

4 μεσαία αυγά

 

200 γρ. καρότα τριμμένο

 

 

 

Για τη τυρένια κρέμα

 

½ φλ. κρέμα 35% + 1 κ.ς. ξύδι

 

500 γρ. τυρί κρέμα

 

3/4 φλ. ζάχαρη λευκή

 

2 αυγά

 

1 ½ κ.σ. κορν φλάουρ

 

1 κ.γ. εσάνς βανίλια ή 2 βανιλίνες

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

 

Για το carrot cake

 

 

 

ΒΗΜΑ 01. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε με το ηλιέλαιο και τα αυγά και μόλις τα ενσωματώσουμε στο μείγμα προσθέτουμε και το καρότο.

 

 

 

Για τη τυρένια κρέμα

 

 

 

ΒΗΜΑ 01. Προσθέτουμε το ξίδι μέσα στη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε ελαφρά και την αφήνουμε να ‘κόψει’. Σε ένα μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για περίπου 2–3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τη τύπου sour cream (κρέμα γάλακτος με ξίδι) και ανακατέυουμε καλά.

 

 

 

Για τη σύνθεση

 

 

 

ΒΗΜΑ 01. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

 

 

 

ΒΗΜΑ 02. Σεμιζάρουμε (βουτυρώνουμε/αλευρώνουμε μία στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 24-26 εκ. και στη συνέχεια περιχύνουμε το μισό μείγμα του carrot cake όπου και απλώνουμε ομοιόμορφα.

 

 

 

ΒΗΜΑ 03. Περιχύνουμε περίπου τη μισή τυρένιακρέμα πάνω από το κέικ και συνεχίζουμε αδειάζοντας την υπόλοιπη ποσότητα του κέικ πάνω από τη κρέμα. Τέλος περιχύνουμε και την υπόλοιπη κρέμα σαν τελευταία στρώση πάνω από το κέικ.

 

 

 

ΒΗΜΑ 04. Ψήνουμε για 60’ και στη συνέχεια, σταματάμε τη λειτουργία του φούρνου ανοίξουμε ελαφρώς τη πόρτα και αφήνουμε να κρυώσει μέσα σε αυτόν. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες.

 

 

 

ΒΗΜΑ 05. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.

#StarKoukou #StarChannelTV #LabrosVakiaros