Cheesecake φιστικοβούτυρο και τυρί κρέμα | 12.3.2021

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά

 

Για τη βάση

 

350 γρ. μπισκότα τύπου digestive τριμμένα σε σκόνη

 

150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

 

 

 

Για τη γέμιση

 

250 γρ. φιστικοβούτυρο

 

2,5 συσκευασίες τυρί κρέμα

 

160 γρ. ζάχαρη άχνη

 

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% σε σαντιγί ελαφριά

 

50 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

 

 

 

 

Για το σερβίρισμα

 

100 γρ. φιστίκια ολόκληρα

 

2 ½ κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

2 κ.σ. νερό

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

 

Για τη βάση

 

Ανακατεύουμε καλά τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ.

 

Τα αδειάζουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24-25 εκ. και τα στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της φόρμας.

 

Βάζουμε τη βάση μας στο ψυγέιο για 1 ώρα να παγώσει καλά.

 

Για τη γέμιση

 

Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το φιστικοβούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.

 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν καλά. Αφαιρούμε από το μίξερ το κάδο.

 

Προσθέτουμε σιγά σιγά τα 100 γρ. σαντιγί  ενσωματώνοντάς τα απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια αφράτη μους.

 

Προσθέτουμε  τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.

 

Αδειάζουμε το μείγμα στη βάση μπισκότου και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει πολύ καλά.

 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να αρχίσουν να γίνονται καραμέλα και προσθέτουμε τα φυστίκια και ανακατεύουμε να παέι η καραμέλα και να τα αγκαλιάσει. Όταν είναι έτοιμα μετά από 2’ να αφαιρούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Πασπαλίζουμε το cheesecake με τα καραμελωμένα φυστίκια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει πρώτα.

 

Αφαιρούμε το γλυκό από τη φόρμα, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

#StarKoukou #StarChannelTV #StavrosVarthalitis